Published On: 1 augustus 2021

Hij moest Loket aan zich laten voorbij gaan maar Jeffrey Herlings start wel degelijk in de 6de GP van het jaar. Het zware zand van Lommel is voor elke rijder een verschrikking laat staan in een MXGP uitkomen met een gebroken schouderblad. Tijdens de tijdstraining zette ’the Bullet’ echter een indrukwekkende tweede tijd neer.

“Laten we proberen het ondenkbare te doen,” zo kondigde Herlings gisteren zijn deelname aan de MXGP van Vlaanderen aan. Na zijn training gisteren voelde de linkerschouder nog steeds pijnlijk aan. Dat was voor de viervoudige wereldkampioen geen belemmering om toch zij kans te wagen.

“Het is nog steeds wat pijnlijk”, schrijft hij op de Instagrampagina van zijn team. “Ik sta momenteel vijftig punten achter in het kampioenschap dus draait het om schade beperken. We hebben vier weken om volledig te herstellen voordat we naar Turkije gaan. Ik ga gewoon mijn best doen en me concentreren op de tweede helft van de races om punten te pakken. Lommel is een baan die me goed ligt en ik wil het in ieder geval proberen. Dan hoef ik voor de rest van het kampioenschap geen spijt te hebben.”

Foto: Gino Maes