Published On: 14 augustus 2021

De achtste wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship is gewonnen door Ken Roczen. De Honda-rijder wist beide manches in New Berlin te winnen en daarmee maakt hij punten goed op Dylan Ferrandis. De Fransman verliest acht punten op de Duitser die nu nog 39 punten achterstand heeft. Tijdens de Unadilla Motocross maakt Marvin Musquin het Europese succes in de USA compleet, de Fransman wordt derde in het dagklassement.

1e manche:
Na de snelste trainingstijd eerder op de dag begint Roczen goed aan de eerste manche. De voormalige MX2 wereldkampioen komt als leider uit de eerste bocht en deze positie geeft hij niet meer uit handen. Aaron Plessinger weet lang de druk op de ketel te houden maar de Yamaha-rijder gaat vervolgens hard onderuit. Dit helpt Ferrandis om tweede te worden voor Eli Tomac, Musquin en zijn teamgenoot Webb.

2e manche:
De beste start tijdens de tweede manche is voor Chase Sexton. De Honda-rijder wint de Motorsport.com Holeshot Award voor Webb, Roczen en Ferrandis. De winnaar van de eerste manche weet zijn supercross-rivaal snel achter zich te laten om zijn teamgenoot te volgen. Na tien minuten maakt Sexton een foutje waardoor hij onder druk komt van zijn 27-jarige teamgenoot. De eerste aanval is direct raak en Roczen neemt de leiding over. Na twee ronden moet Sexton lossen en Roczen wint ook de tweede manche. Sexton maakt het succes voor Honda compleet en Ferrandis wordt derde. Musquin en zijn KTM-collega Webb maken de top vijf compleet.

Volgende keer:
De negende van twaalf wedstrijden laat niet lang op zich wachten. Volgende week komen de sterren weer in actie, dan worden de punten verdeeld op de Budds Creek Motocross Track.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #8; New Berlin, USA:
1e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Eli Tomac USA Kawasaki
4. Marvin Musquin F KTM
5. Cooper Webb USA KTM
6. Joey Savatgy USA KTM
7. Christian Craig USA Yamaha
8. Max Anstie GB Suzuki
9. Justin Bogle USA KTM
10. Brandon Hartranft USA Suzuki

2e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Chase Sexton USA Honda
3. Dylan Ferrandis F Yamaha
4. Marvin Musquin F KTM
5. Cooper Webb USA KTM
6. Christian Craig USA Yamaha
7. Eli Tomac USA Kawasaki
8. Dean Wilson GB Husqvarna
9. Max Anstie GB Suzuki
10. Coty Schock USA Honda

Dagklassement:
1. Ken Roczen D Honda 1-1
2. Dylan Ferrandis F Yamaha 2-3
3. Marvin Musquin F KTM 3-5
4. Eli Tomac USA Kawasaki 3-7
5. Chase Sexton USA Honda 11-2

Tussenstand na 8 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 345
2. Ken Roczen D Honda 306
3. Eli Tomac USA Kawasaki 283
4. Chase Sexton USA Honda 270
5. Justin Barcia USA GasGas 239

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross