Published On: 20 september 2021

De Sloveen had nog een comfortabele marge van 28 punten toen hij afreisde naar Riola Sardo maar moest lijdzaam toezien hoe die voorsprong in rook opging. Het was een moeilijk weekend voor de regerend wereldkampioen die de pijn moest verbijten door een gebroken sleutelbeen.

Maar in de race voor de wereldtitel, telt elk punt. De Honda rijder heeft in Sardiniƫ 15 punten gepakt en dat kan erg belangrijk zijn op het einde van het seizoen.

Tim Gajser: “Toen ik aan deze race begon wist ik dat het extreem moeilijk zou worden, maar ik weet ook hoe belangrijk elk punt kan zijn in de strijd om het kampioenschap, dus ik wilde het proberen. Ondanks de blessure voelde ik me best goed en noteerde ik een snelle rondetijd in de vrije training, maar daarna kon ik geen enkele goede ronde neerzetten in de getimede training en dat deed echt afbreuk aan mijn kansen op een top-10 start.”

“Helaas moest ik in de eerste manche door een valpartij van bijna de laatste plaats naar voren. Ik probeerde te herstellen, maar een andere crash een ronde later maakte het erg moeilijk. Ik gaf echter niet op en bleef pushen en passeerde uiteindelijk een paar rijders om als 19e te finishen. Uiteraard was ik teleurgesteld, maar ik had echt het gevoel dat ik beter kon als ik een goede start zou maken.”

“Gelukkig deed ik dat in de tweede manche,” vervolgde Gajser. “Ik eindigde de eerste ronde op de 12e plaats en kreeg een goed ritme op wat echt een moeilijke baan was. Ik wist dat ik in goede vorm was, en ondanks dat ik pijn had, vocht ik me terug naar de achtste plaats. Ik ben blij dat ik 15 cruciale punten heb gescoord. Met een vrij weekend hoop ik om weer in vorm te komen zodat ik in Teutschenthal weer voor de overwinning kan strijden. Heel veel dank aan het team voor de steun tijdens deze moeilijke week, ik waardeer echt alles wat jullie voor me doen!”

Foto: Instagram TiGa en archief