Published On: 28 september 2021

Na een lange zomerstop ging afgelopen weekend het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verder in Arkel. Voor Team Youth Pro MX verliep de wedstrijd goed met podiumplaatsen voor Harry Dale en Chento van Zoest. De kleine Brit won de 65cc Kleine Wielen wedstrijd terwijl de Limburger derde werd. Yuel Karnebeek werd zesde en Noam Mezzavilla was goed voor de elfde plaats. Dean Gregoire kwam niet in actie, hij gaf de voorkeur aan ‘De Beker van de Toekomst’ in België.

Arkel:
De eerste manche begint niet zo goed voor het kwartet Youth Pro MX-rijders maar gelukkig weten ze dat snel te veranderen. Chento komt als zesde uit de start maar halverwege de wedstrijd neemt hij de leiding over. In zijn schaduw gaat Harry mee en die heeft de beste eindsprint. Net voor het ingaan van de laatste ronde neemt hij de leiding over en wint hij voor Chento. Yuel komt als zesde en de finish en Noam pakt de twaalfde plaats.
De tweede manche begint iets beter maar snelstarter Kenzo Jaspers wacht niet. Chento werkt zich van de vijfde naar de tweede plaats. Harry komt als zevende uit de start en weet in de vierde ronde de tweede plaats van Chento af te pakken. Ze proberen hun achterstand op leider Jaspers weg te werken maar die laat dat niet gebeuren. Harry wordt tweede en dat levert hem de dagzege op voor Jaspers (4-1) en Chento (2-3). Yuel kent ook nu een mindere start maar de crosser uit Enschede komt nog als zevende over de finish. Noam verbetert zich ten opzichte van de eerste manche en komt nu als elfde over de finish.

Berghem:
Na zijn zware beenblessure stond Jur van Tuijl weer achter het starthek. De crosser uit Wamel kwam in actie tijdens de MON wedstrijd op het circuit van Berghem. De wedstrijd verliep niet vlekkeloos voor de scholier wiens motor de eerste manche geen vermogen had. Ondanks dat probleem wist Jur nog als vierde over de finish te komen. Later bleek de ‘powervalve’ los te zijn gelopen. De tweede manche kwam Jur helaas niet aan de finish.

Baisieux:
In het Belgische Baisieux kwam Dean Gregoire in actie tijdens de Coupe de L’Avenir waar de beste jeugdteams per land het tegen elkaar opnemen. Helaas geen Team Nederland tijdens dit evenement maar Dean, Gyan Doensen en Jayson van Drunen hadden hun handen in elkaar geslagen. Op het laatste moment moest Van Drunen zich helaas afmelden maar Dean en de Limburger Doensen kwamen in actie. In het totaalklassement werd Doensen zesde voor Dean. De crosser uit Geldrop wordt twaalfde, zevende en achtste tijdens de manches en rijdt daarmee een hele sterke wedstrijd. De overwinning ging naar Janis-Martins Reisulus die vorige week nog op het podium stond tijdens de EMX-finale in Italië.

Volgende keer:
Het KNMV ONK Jeugd gaat op 10 oktober verder in het Drentse Westerbork.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank