Published On: 12 oktober 2021

De crew van Fullgass stond in voor de sluitingsprijs van dit bijzondere cross-seizoen op de Heeserbergen van Lommel. Als extraatje stond ook de finale voor alle jeugdreeksen op het programma én een extra finale voor de Nieuwelingen en de dames.

Ondanks de dikke mist tijdens de beginreeksen, kwamen een onverwacht hoog aantal rijders opdagen voor deze zandbak. Eens het winterzonnetje er door kwam, werd het echte topper met schitterende manches zodat de VMCF het seizoen niet beter kon afsluiten

Er werden dan ook al volop plannen gemaakt voor 2022 want het gonsde de volledige dag van de plannen en voorstellen!

De jeugd stond in the spotlight want alle jeugdpilootjes werden door het JDS-team en een pak sponsors in de bloementjes gezet. Iedere jeugdrijder van VMCf kreeg een tot in de nok gevulde goodiebag overhandigd. Bijna honderd jeugdpilootjes kwamen trouwens opdagen voor deze race in de zandbak van Lommel.


Een schitterend deelnemersveld was zich komen inschrijven op de Heeserbergen en Mark Boot mocht de kopstart opeisen voor David Foguenne en Wesley Smolders. Even verderop volgden Jasper Van Der Mieren, Dennis Wagemans en Glenn Bielen. Voor Matteo Puffet was de start minder vlot verlopen maar de Yamaha-rijder sneed bijzonder snel door het peloton tot hij op een zesde plaats terechtkwam. De zandspecialist ging er toen maar liefst drie maal bijliggen waardoor niemand nog een cent gaf voor zijn kansen. Vooraan had David Foguenne intussen de leiding overgenomen en kreeg Mark Boot het moeilijk met Glenn Bielen, Wesley Smolders en Dennis Wagemans. Alleen Bielen zou echter vlot voorbij Mark Boot komen maar de anderen beten de tanden stuk op een knap verdedigende Boot die echter in de slotronde de duimen moest leggen toen ook Matteo Puffet plots nog kwam opdagen. David Foguenne won zo voor Glenn Bielen en Matteo Puffet die nog drie plaatsen goedmaakte in een crazy slotronde. Dennis Wagemans werd mooi vierde voor Mark Boot en Wesley Smolders.

In de MX2-klasse werd het een waar slagveld waarbij Jordy Kenzeler door machinepech was getroffen en zo vooraan wegviel. De Hongaarse topper Hristiyan Dakov won zo verrassend de manche voor Maxime Colson. Ook in de slotreeks vertrok Mark Boot opnieuw als een raket terwijl David Foguenne, Wesley Smolders en Karel Schepmans tegen de grond knalden in de eerste ronde. Vooraan stormde Matteo Puffet naar voren en zou de manche vrij snel in de juiste plooi leggen. Een geslaagde repetitie dus voor de strandraces waar Puffet één van de favorieten is. Glenn Bielen diende nu tot het uiterste te gaan om Mark Boot opzij te zetten en werd zo tweede. Dennis Wagemans en Mark Boot streden dan weer tot op de finish om de derde plaats en die ging in extremis naar Dennis Wagemans voor Mark Boot en een puik rijdende Pako Destercq.


Bloemen dus voor Matteo Puffet voor Glenn Bielen en Dennis Wagemans. David Foguenne en Mark Boot maken de top vijf compleet. In de MX2 klasse kreeg Dakov de zege op een schoteltje aangeboden na mechanische problemen voor Kenzeler en Colson waardoor Kris Fleerackers een knappe race afrondde als tweede achter Dakov.

Nieuwelingfinale

Nog maar eens een nieuwigheid bij VMCF in dit silly season want de Nieuwelingen, de Beloften en de Dames mochten voor een derde reeks het circuit op voor een finale wedstrijd. De rijders reageerden enthousiast en zo ging de allereerste nieuwelingfinale van start. Yirre Saenen pakte nog maar eens uit met een kopstart maar meteen reageerde Jarno Goossens. De Husky-rijder riep zijn collega tot de orde die even later zelfs bezoek kreeg van Maxim Lucas die Brenda Wagemans ter plaatse had gelaten. Jarno Goossens zou het tempo indrukwekkend hoog blijven houden en zo pakte de Belofte-rijder de zege in deze nieuwelingfinale voor Yirre Saenen en Maxime Lucas. Jongedame Brenda Wagemans werd mooi vierde voor Raff Dewolf en Brent Van De Walle die een streepje sneller was dan Sem Demeester en Joshua Desmet.

Vooruit

Meteen een geslaagde einde van een raar seizoen 2021 dat eindigde met een klapper van formaat in Lommel. Alain Hoolants en zijn crew beleefden op de Heeserbergen een bijzonder drukke dag en waren reeds volle bak bezig met de voorbereiding van het volgende seizoen dat hopelijk opnieuw een volledig jaar zal beslaan. De kalendervergadering met de kandidaat-organisatoren wordt het volgende punt op de agenda. Tot binnenkort!


Resultaten

Inters 500 cc : 1. Matteo Puffet (Yam), 2. Glenn Bielen (Kaw), 3. Dennis Wagemans (Yam), 4. David Foguenne (Yam), 5. Mark Boot (Husk), 6. Pako Destercq (Yam), 7. Jasper Van Der Mieren (Suz), 8. Wesley Smolders (KTM), 9. Tom Schepmans (KTM), 10. Yorne Pauwels (Hon)

Inters 250 cc : 1. Hristiyan Dakov (Hon), 2. Kris Fleerackers (Husk), 3. Maxime Colson (Husk), 4.Jordy Kenzeler (Yam)

Nieuwelingen finale: 1.Jarno Goosens 2.Yirre Saenen 3.Maxime Lucas 4.Brenda Wagemans 5.Raff Dewolf 6.Brent Van De Walle 7.Sem Demeester 8.Joshua Desmet 9.Bart Ronsmans 10.Jukka Van Huffel

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: Nicolas Martin