Published On: 16 oktober 2021

Bax/Musset hebben in Oss de eerste WK heat weten te winnen. Vanluchene/Bax werden tweede en Hermans/Janssens zouden derde worden. WK-leider Veldman/Cermak moesten van achter komen maar werden nog vierde.

Kopstart was er voor team Vanluchene/Bax met Hermans/Janssens er nog vlak naast in de eerste bocht en dan Bax/Musset op drie. Onderaan in de tweede bocht was er een opstopping waarbij Van der Veldt/Van der Veldt helaas met een voetblessure moesten afhaken. Ook WK-leider Veldman/Cermak stonden stil in deze zijspan melee! Na een kleine minuut oponthoud konden ze door. Veldman/Cermak kwamen als negende door na de eerste ronde. In de tweede ronde was Bax dan Hermans voorbij om een ronde later direct ook de leiding te pakken ten koste van Vanluchene!
Daarachter was het dan Hermans/Janssens op drie, Varik/Kunnas op vier, Van Werven/Van den Boogaart op vijf en Keuben/Rietman op zes. Veldman lag inmiddels na vier ronden zevende met aansluiting tot de groep voor zich. Na twintig minuten wedstrijd waren Veldman/Cermak dan ineens tot vijf gekomen door Keuben te passeren. Van Werven  die vijfde reed was helaas  uitgevallen waardoor Veldman dus ook doorschoof.

Ook Varik/Kunas op vier vielen dan ineens weg! Een kado dat Veldman van harte aannam want hierdoor reden Veldman/Cermak ineens vierde. Vooraan was er geen vuiltje aan de lucht voor Bax/Musset die glansrijk de eerste heat in Oss wisten te winnen! Vanluchene/Bax werden dan op afstand tweede en kwamen zo in WK punten gelijk met Bax/Musset op 217 punten. Hermans/Janssens werden dan in niemands land derde. Veldman/Cermak hielden de schade beperkt met een vierde plek en zagen in de laatste ronde nog de op vijf rijdende Keuben/Rietman akelig dichtbij komen maar de posities bleven gelijk op de finish

Zo maken alle drie de WK-titelpretendenten nog alle kans op de titel met zondag nog twee heats te gaan waarin 50 punten zijn te verdelen. De kaarten zijn echter anders geschut met Bax/Musset en Vanluchene/Bax met beiden met 217 punten aan de leiding en Veldman/Cermak net erachter met 214 punten.

Morgen zien we in Oss wie zich Wereldkampioen Zijspancross 2021 mag noemen!

 

GP Oss WSC SIDECARS RACE 1l

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl