Published On: 28 november 2021

Kawasaki superster Romain Febvre werd gisteren tijdens de 38ste SX van Parijs het slachtoffer van een wel erg spectaculaire val. Gezien de brutale aard van zijn crash was de scan in het ziekenhuis enigszins geruststellend.

Zoals dr. Richard Leneuf ter plaatse al vermoedde liep Febvre “slechts” een scheen- kuitbeen breuk. Die fracturen vereisen wel een operatie die nu zo spoedig mogelijk in Parijs zal uitgevoerd worden. Na deze operatie zal de Kawasaki rijder aan een herstelperiode beginnen.


Sportief gezien maakt Romain Febvre nochtans indruk in de La Défense Arena. Zo zette hij de derde tijd neer tijdens de Superpole en ging succesvol in de clinch met de SX-specialisten.

Uiteindelijk komt de MXP vicewereldkampioen er dus nog goed vanaf. Toch komt deze blessure erg ongelegen voor de 29-jarige Fransman die deze winter overstapt naar IceOne Racing dat voortaan het Kawasaki MXGP fabrieksteam zal runnen. De “fib-tib” breuk die Febvre opliep in Parijs, zal zich zeker laten voelen in verminderde voorbereidingstijd voor het nieuwe WK. De eerste GP vindt namelijk al plaats over 84 dagen in Groot-Brittanië.

De mxmag redactie wenst Romain een spoedig herstel.

Foto’s: CDS images