Published On: 16 januari 2022

In Oakland heeft Christian Craig ook de tweede wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast gewonnen.. De Yamaha-rijder won in het RingCentral Coliseum voor Hunter Lawrence en Seth Hammaker. Daarmee is het podium gelijk aan die van vorige week maar de volgorde is minimaal veranderd. Craig verstevigd hiermee natuurlijk zijn ‘Redplate’ zijn voorsprong is nu acht punten.

In de finale neemt Jo Shimoda de beste start hij wordt gevolgd door Craig maar Vince Friese neemt bij het uitkomen van de eerste bocht de tweede plaats over. Even later weet de Star Racing-rijder de tweede plaats terug in handen te nemen. Vervolgens vind hij de aansluiting bij Shimoda maar in de tweede ronden maakt de Kawasaki-rijder een foutje. Hij remt zijn machine stil en verliest de leiding aan de 30-jarige Craig. Friese probeert even de tweede plaats over te nemen maar Hammaker en Michael Mosiman nemen de Honda-rijder direct te grazen.
Dan komt er een duel tussen Shimoda en zijn teamgenoot Hammaker terwijl Mosiman toekijkt. Terwijl Hammaker even zijn voorwiel laat zien probeert Shimoda de deur dicht te houden maar op de ‘Whoops’ gaat het mis en de Jap komt ten val. Het publiek maakt zich op voor een duel tussen Hammaker en hun locale held maar dat gebeurd niet. De GasGas-rijder gaat even onderuit met nog tien minuten te gaan. Lawrence heeft zich van de elfde plaats naar de vierde gewerkt en kan hierdoor de derde plaats eenvoudig overnemen. Zijn achterstand op Hammaker is dan bijna drie seconden maar deze weet de Australier weg te werken. Met nog twee minuten op de klok neemt Lawrence de tweede plaats over en geeft deze niet meer uit handen. Hammaker wordt derde voor Mosiman en Nate Thrasher, de teamgenoot van winnaar Craig.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in San Diego waar de serie te gast is in het PETCO Park.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #1; Houston, USA:
1. Christian Craig USA Yamaha
2. Hunter Lawrence Aus Honda
3. Seth Hammaker USA Kawasaki
4. Michael Mosiman USA GasGas
5. Nate Thrasher USA Yamaha
6. Vince Friese USA Honda
7. Jo Shimoda Jap Kawasaki
8. Garrett Marchbanks USA Yamaha
9. Chris Blose USA GasGas
10. Robbie Wagenman USA Yamaha

Tussenstand 250SX WestCoast na 2 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 52
2. Seth Hammaker USA Kawasaki 44
3. Hunter Lawrence Aus Honda 44
4. Michael Mosiman USA GasGas 38
5. Vince Friese USA Honda 35
6. Garrett Marchbanks USA Yamaha 34
7. Jo Shimoda Jap Kawasaki 32
8. Nate Thrasher USA Yamaha 32
9. Robbie Wagenman USA Yamaha 29
10. Chris Blose USA GasGas 26

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE