Published On: 24 januari 2022

In San Diego wisten zowel Eli Tomac als teamgenoot Dylan Ferrandis zich op het podium te rijden. De Yamaha-rijders doen daarbij ook goede zaken in de tussenstand van het Monster Energy AMA Supercross Championship. Tomac heeft nog geen wedstrijd gewonnen maar hij is de nieuwe leider! Beide Star Racing-rijders doen hier hun verhaal vanuit het Petco Park.

Eli Tomac:
“Het was een hele goede wedstrijd vandaag. We zijn elk weekend aan het verbeteren en met die geweldige start verloopt een wedstrijd helemaal anders. Het is zo fijn als je werk doordeweeks loont wanneer het moet. Ik had een goede start maar voldoende mezelf ook overal goed op het circuit. Het doel is om te blijven verbeteren, wij staan na drie wedstrijden al op het podium en we hebben de leiding in handen! We zullen blijven verbeteren, steeds beter worden, en met een beetje fine-tuning zullen we er zijn. Constant scoren wordt dit seizoen de sleutel naar het succes en we gaan proberen om het vol te houden.”

Dylan Ferrandis:
“Om op het podium te staan is altijd geweldig, dus het was zeker een goede wedstrijd. Vandaag verliep niet vlekkeloos maar de derde plaats in de finale doet ons goed. Ik voelde me geweldig op de motor en mijn rondetijden waren goed maar de heat verliep niet lekker na een moeilijke start. Mijn startplaats voor de finale was niet goed maar gelukkig was mijn start wel goed. Ik wist mezelf daarna goed te verbeteren met dit als resultaat. Ik ben blij dat ik mijn eerste podium van het seizoen heb behaald en omdat samen met mijn teamgenoot te vieren en nog mooier. Ik denk dat het vele werk van de afgelopen maanden zijn vruchten gaan afwerpen. Er zijn nog verbeterpunten maar dat gaat ons ook lukken en dan kunnen wij vaker op het podium staan.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha