Published On: 13 maart 2022

Met een eerste en tweede plaats is Douwe Van Mechgelen de winnaar geworden van de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc in Arnhem. De Belg is daarmee de eerste leider in het kampioenschap, op het Motorsportpark Gelderland Midden werd Gyan Doensen (5-1) tweede voor Sem Taspinar (2-3).

1e manche
Vanaf de pole-position kent Taspinar geen goede start, de eerste Ecomaxx Holeshot Award is voor Kooiker. De Husqvarna-rijder wordt gevolgd door Van Mechgelen en Dean Gregoire. In de eerste ronde weet de 11-jarige Gregoire zich naar de leiding te werken voor Van Mechgelen en Kooiker. In de tweede ronde gaat leider Gregoire in de fout en dat maakt de weg vrij voor Van Mechgelen. Jayson van Drunen werkt zich op naar de tweede plaats maar hij verdwijnt uit de wedstrijd. Vanuit het achterveld komt Jarne Bervoets sterk opzetten maar ook hij komt in de problemen. Kooiker lijkt tweede te gaan worden maar in de laatste ronde slaat Taspinar keihard toe. De 15-jarige crosser weet nog tweede te worden voor Kooiker en Maxime Lucas. De Belg rijdt sterk en weet Gyan Doensen voor te blijven in deze mooie wedstrijd.

2e manche
In de neemt Van Mechgelen de beste start en hij verovert de Ecomaxx Holeshot Award. Mick Kennedy volgt voor Gregoire. In de eerste ronde verliest de crosser uit Arendonk twee plaatsen maar hij weet zich te herstellen. Doensen komt na vier ronden op de tweede plaats aan en hij zoekt de aansluiting met de leider. De spannend loopt op en in de laatste ronde slaat de Limburger toe, Doensen wint de tweede manche voor de 13-jarige Van Mechgelen. Taspinar komt als derde over de finish voor Dani Heitink en Gregoire.

Volgende keer:
Op tweede Paasdag gaat het kampioenschap verder, op 18 april zal er worden gereden op het circuit van Oldebroek. Echter zal de 85cc hier niet in actie komen voor de EMX65-EMX85 wedstrijd hetzelfde weekend in Denemarken! De wedstrijd in Harfsen op 8 mei staat op losse schroeven voor een aanpassing in de MXGP-kalender, dus het wordt vervolgt.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc: Arnhem, NL
Tijdtraining:
1. Sem Taspinar NL GasGas 1:47,807
2. Dean Gregoire NL KTM 1:47,825
3. Mick Kennedy NL KTM 1:47,925
4. Jayson van Drunen NL Yamaha 1:48,354
5. Gyan Doensen NL Husqvarna 1:48,417

1e manche
1. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
2. Sem Taspinar NL GasGas
3. Dex Kooiker NL Husqvarna
4. Maxime Lucas B KTM
5. Gyan Doensen NL Husqvarna

2e manche
1. Gyan Doensen NL Husqvarna
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
3. Sem Taspinar NL GasGas
4. Dani Heitink NL Husqvarna
5. Dean Gregoire NL KTM

Dagklassement:
1. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 1-2
2. Sem Taspinaar NL GasGas 2-3
3. Gyan Doensen NL Husqvarna 5-1
4. Dex Kooiker NL Husqvarna 3-9
5. Dani Heitink NL Husqvarna 10-4

Tussenstand:
1. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 47
2. Sem Taspinaar NL GasGas 42
3. Gyan Doensen NL Husqvarna 41
4. Dex Kooiker NL Husqvarna 32
5. Dani Heitink NL Husqvarna 29

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: CFS