Published On: 27 maart 2022

De organisatoren van de World Vets, die in september in Hawkstone Park zullen plaatsvinden, hebben aangekondigd dat voormalig Frans wereldkampioen Sébastien Tortelli hun evenement zal bijwonen. Tortelli zal op het iconische Britse circuit rijden op de nieuwste elektrische Stark VARG. Dit is de eerste geplande wedstrijd van de VARG tegen de traditionele machines met verbrandingsmotoren.

Sébastien Tortelli heeft twee wereldtitels gewonnen. De eerste in 1996 toen hij de Brit Paul Malin versloeg voor de 125 cc-titel en de tweede in 1998 toen hij in een legendarisch duel Stefan Everts versloeg voor de 250 cc-kroon. In de Verenigde Staten won Sebastien Tortelli in 1998 de seizoenopener van de Supercross in het Los Angeles Coliseum, alsook twee 250-evenementen in openlucht (Glen Helen in 1999 en Redbud in 2000).

Bij de World Vets zal  de 44-jarige Sebastien Tortelli uitkomen in de klasse Pro/Expert. Anton Wass, CEO van Stark Future, hoopt de Stark VARG al in 2023, zo niet 2024, in te zetten voor de MXGP- en AMA-kampioenschappen. Intussen werken de nationale federaties hard aan de wijziging van hun reglementen, zodat zij zo snel mogelijk de elektrische crossmotor in kwestie kunnen integreren in hun kampioenschappen.