Published On: 24 april 2022

Bax/Cermak hebben ook de 2e manche gewonnen in Markelo en daarmee de GP van Nederland. Varik/Kunnas werden tweede en Wilkinson/Millard derde. Dit is meteen de top drie in de daguitslag. De heat werd in de 18e minuut gestopt door een rode vlag nadat Van Werven/Van den Boogaart hard waren gecrasht.

Bax/Cermak waren weer als snelste weg met Veldman hier direct achter. Bij het insturen van de eerste krappe bocht liep het fout voor Veldman die tegen Bax aan remde en ook Vanluchene liep vast door deze opstopping. Beide titelpredententen konden pas als allerlaatst de heat vervolgen. Vanluchene/Bax hadden even later ook nog problemen met het stuur en moesten de pits in. Hierdoor eindigde de vice-wereldkampioenen uiteindelijk puntloos. Veldman/Janssens scoorde uiteindelijk na een kleine 20 minuten nog de tiende plek.Keuben/Lebraton kwamen als tweede uit het bos in de eerste ronde maar gaande weg de heat moesten zij Varik/Kunnas en Wilkinson/Millarsd voorbij laten. Bax/Cermak waren toen al heel ver weg en niet meer te pakken voor plek één. Keuben/Lebraton kwamen nu dan in een gevecht met Sanders/Rostingt en Van Werven/Van den Boogaart. In de 18e minuut ging het echter helemaal fout bij Van Werven. Bij de eerste grote schans het veld op trok de combinatie scheef in de lucht en bij de landing werden rijder en bakkenist van het zijspan geworpen. Het stuiterende zijspan kwam vervolgens onfortuinlijk boven op rijder Gert van Werven terrecht. De gehavende Van Werven bleef midden op de baan liggen en de FIM handelde daadkrachtig en vlagde de heat direct af met de rode vlag. Van Werven, die gelukkig wel bij kennis was, werd afgevoerd met tot nu toe nog onbekend letsel.

Omdat er meer dan de helft van de rijtijd was verstreken werd de heat niet meer herstart. Bax/Cermak waren eerste, Varik/Kunnas tweede en Wilkinson/Millard derde. Dit was ook de daguitslag van de Zijspan Grand Prix van Nederland.

Daguitslag GP Sidecars Markelo – Nederland