Published On: 18 september 2022

Mirco ten Kate heeft de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. Op het circuit van Berghem won de crosser uit Overijssel beide manches. Lotte van Drunen werd beide manches tweede en Roan Tolsma mocht het podium compleet maken.

1e manche
In de tijdtraining is Ten Kate de snelste man maar hij kent geen goede beginfase van de eerste manche. Levi Schrik neemt de beste start maar hij ziet Van Drunen in de tweede ronden te leiding overnemen. De KTM-rijdster rijdt vervolgens lang aan de leiding maar net voor het bordje van de laatste ronde neemt Ten Kate de leiding over. Van buiten de top tien komt hij sterk terug en hij wint de eerste manche. Van Drunen wordt tweede voor Team Motovation Motorsport-rijder Schrik en Douwe Van Mechgelen! De Belg maakte zijn 125cc debuut tijdens de EMX125 wedstrijd op het circuit van Lommel. In Berghem rijdt hij zijn eerste ONK-wedstrijd in deze klasse. De top vijf wordt compleet gemaakt door Roan Tolsma.

2e manche
De tweede manche rijdt Ten Kate de gehele wedstrijd aan de leiding voor Van Drunen. Aan de finish is het verschil bijna tien seconden. Jesper Gils begint op de derde plaats maar hij zakt vervolgens terug. Schrik en Maeron Peeters knokken om de derde plaats. Het is een mooi duel maar waar er twee vechten kan de derde ermee heen lopen. Dat deed in dit geval Tolsma want hij wist in de laatste ronde beide heren te passeren. Tolsma werd derde voor Peeters en Schrik.

Uitslagen KNMV ONK 125cc: Berghem, NL: