Published On: 27 oktober 2022

De jonge Belg Lucas Coenen heeft een contract getekend met het Nestaan Husqvarna Factory Racing Team. Hij komt volgend jaar uit in de MX2-klasse op een Husqvarna FC 250.

Coenen is een van de grootste talenten van Europa. Als vijftienjarige won hij zeven van de acht laatste manches in de EMX250-klasse en werd hij tweede in het eindklassement. Het was een indrukwekkende periode op zijn FC 250 en een dergelijk potentieel zal worden gekoesterd onder de luifel van Nestaan Husqvarna Factory Racing. Vandaag werd bekend dat zijn broer Sacha volgend jaar zal racen voor het Red Bull KTM Factory Racing Team.

Met Lucas Coenen erbij krijgt Nestaan Husqvarna Factory Racing een spannend trio in het FIM Motocross Wereldkampioenschap van 2023. Kay de Wolf en Roan van de Moosdijk gaan de nieuwe periode, die begint met de Grand Prix van Patagonië-Argentinië op 12 maart, in met titelaspiraties.

Lucas Coenen: “Ik ben erg enthousiast om me voor het seizoen 2023 bij Nestaan Husqvarna Factory Racing aan te sluiten! Om mijn MX2-carrière te beginnen met een merk dat zo prestigieus is als Husqvarna is een eer en ik kan niet wachten om te zien wat ik kan doen op mijn FC 250.”

Rasmus Jorgensen (Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager): “Lucas Coenen toevoegen aan Nestaan Husqvarna Factory Racing is spannend voor ons allemaal; hij was zo indrukwekkend in de EMX250 klasse eerder dit jaar en nu al op een Husqvarna. Ik ben erg trots op het merk Husqvarna, en het is heel zinvol om dit verhaal samen verder te schrijven! 2023 wordt een geweldig jaar voor het team. Kay en Roan zijn zeer gemotiveerd om het ongelukkige seizoen van 2022 achter zich te laten en hebben hun zinnen gezet op 2023. We tellen af naar ronde één!”