Published On: 13 februari 2023

Gisteren werd in Ponta a Egola de eerste Italiaanse internationale wedstrijd gereden met heel wat schoon volk achter het starthek. Zo was het kakelvers KTM-trio Andrea Adamo, Liam Everts en Sacha Coenen naar de Toscaanse heuvels afgezakt om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen.

De drie waren in het tussenseizoen ingelijfd bij het Red Bull KTM Factory Racing Team en dus werd het uitkijken naar hun prestaties. Adamo scoorde een reekszege en derde plaats in de eindstand. Everts werd vierde doormiddel van twee keer een vierde plaats in de reeksen en Sacha Coenen kwam uit op een 18de plaats in de eindrangschikking. Lees hier wat ze er zelf van vonden.

Andrea Adamo: “Eindelijk zijn we weer aan het racen! Het weekend was vrij goed, hoewel ik helaas een kleine crash had in de eerste manche en het was moeilijk om tijd en posities terug te winnen. De tweede manche was veel gemakkelijker door de betere start. Ik bleef de hele tijd pushen en pakte de overwinning. Daar was ik erg blij mee. Ik geniet van het team en ik werk hard met Joel Smets en ik ben erg trots om dat KTM-shirt te dragen.”

Liam Everts: “Ik miste net het podium en stond gelijk op punten met Andrea. Ik zit in een nieuw team met nieuwe mensen en het is een grote verandering, maar het ging best goed voor mijn eerste race en het feit dat ik donderdag een oefencrash had! Ik ben niet supertevreden over mijn rijden maar ik heb nu een basis om op te bouwen om me klaar te maken voor het seizoen.”

Sacha Coenen: “Vandaag was mijn eerste race met het team, dus dat was heel goed, maar qua resultaat ben ik een beetje teleurgesteld. Ik had niet het beste gevoel op de baan tijdens de kwalificatie en dat is iets wat ik moet verbeteren want ik maakte de starts moeilijk door de positie aan het hek. Ik deed mijn best om er door te komen in de eerste manche, maar het was niet gemakkelijk om in te halen. De start van mijn tweede manche was veel beter. Ik lag derde maar had een kleine tip-over. We blijven werken en zullen zien wat we in Arco di Trento kunnen bereiken.”

Foto’s: KTM