Published On: 27 februari 2023

Romain Febvre opende zijn 2023-campagne dit weekend met een reekswinst en twee derde plaatsen op het prestigieuze Hawkstone Park International Motocross in het Verenigd Koninkrijk.

Een typische lentedag, onder een stralende hemel, alle ingredienten waren aanwezig voor een heuglijke dag op het traditionele pre-season evenement in Hawkstone Park. Romain Febvre liet zich meteen gelden door in de eerste race de holeshot te nemen en de race van start tot finish te leiden. Glenn Coldenhoff kwam op een gegeven moment dichtbij, voordat de Kawasaki-rijder in de laatste momenten van de race weer wegreed.

Romain bevond zich in het peloton bij de eerste bocht van elk van de volgende manches, maar hij vermeed onnodige risico’s door zich een weg te banen door het veld en kwam telkens als derde over de streep. Hij zette ook de snelste tijd neer in de laatste race van de dag en streed zelfs om de leiding voordat hij aan het eind van de race moest opgeven omdat hij de afgelopen weken niet had kunnen rijden na een preventieve operatie aan zijn onderarm.

Ik kwam hier met geen echte verwachtingen, want ik had drie weken niet gereden na mijn armoperatie en ik had niet verwacht dat ik zo goed zou rijden, noch qua snelheid, noch qua fysiek”, zei Romain Febvre. “Het is zeker dat het winnen van mijn eerste reeks van het seizoen mentaal goed voor mij was! In de tweede race begon ik in het peloton nadat ik bij de start was uitgegleden en ik kwam terug naar de derde plaats. In de Superfinale hadden verschillende van ons dezelfde pech bij de start. Ik lag vierde en schoof toen op naar de tweede plaats en op een gegeven moment lag ik bijna zij aan zij met Coldenhoff voor de leiding, maar ik kon de voorsprong niet pakken en net aan het einde van de race kwam Van Doninck me voorbij.

Ik voelde het gebrek aan motortraining en in de laatste vijf ronden was ik een beetje moe, wat te verwachten was na drie weken vrij,” vervolgde de voormalig MXGP-wereldkampioen. “Dit is mijn eerste keer op Hawkstone Park, het is een mooi natuurlijk circuit met verschillende soorten bochten en een grote klim waar je het vermogen van de motor kunt gebruiken.