Published On: 17 maart 2023

Je moet het de ingenieurs in Mattighofen nageven, ze zijn de tweetakten altijd blijven door ontwikkelen en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Respect is op zijn plaats voor zoveel inzicht. Exacte cijfers hebben we niet maar we willen wel eens weten hoeveel tweetakten de KTM-groep vorig jaar heeft verkocht.  Sinds dit jaar zijn de tweetakt KTM en Husky crossers zelfs uitgerust met brandstofinjectie en een elektrische starter. 

Het maakt dat, als je nog een tweetaktcrosser met carburator uit Oostenrijk wil, je verplicht bent om kiezen voor een GasGas. De MC125 en MC250 zijn de laatste modellen met een conventionele modellen en een kickstarter. Het heeft er bovendien alle schijn van dat ook GasGas volgend jaar op de proppen komt met injectie en een startmotor. Het is daarom leuk om te weten wat de 2023 GasGas MC250 met carburator allemaal in zijn mars heeft.

De sleutelaars die geen boodschap hebben aan moderne injectie hocus pocus zouden van deze laatste Oostenrijker met een conventioneel gasfabriekje wel eens een collectors item kunnen maken.

Foto: GasGas