Published On: 21 juni 2023

De naam zegt het haast zelf: Het van Franse oorsprong Electric Motion maakt elektrisch aangedreven motorfietsen en werkt al een aantal jaren aan de verbetering van hun modellen. Naast recreatieve en voor competitie uitgeruste trialmotoren zijn er ook machines die geschikt zijn om bospaden te verkennen.

De Epure is dus de trialmotor van Electric Motion en is naast een recreatieve versie ook beschikbaar als competitiemodel. Net als bij de met benzine gestookte trials heeft deze Epure een koppeling voor meer controle op technische ondergrond. Nieuw op de 2023-modellen is een systeem dat de motor verhindert om bergaf te lopen bij het falen van een klim. Een druk op de grijze knop rechts op het stuur maakt dat het achterwiel wordt geblokkeerd. Ook nieuw zijn het Domino gashendel, een linksysteem en het rempedaal.

Het andere model heet “Escape” en is geschikt om de natuur in te trekken. Dit model noemt Electric Motion zelf een mix tussen een trial en een trailmotor. De Escape R is dan weer een potigere versie met meer power en een hydraulische koppeling. Met een batterijlading kan je ongeveer 60 km afleggen, de motor levert 600 Nm torque. Nieuw dit jaar is de mapswitch op het stuur waarbij je de keuze hebt uit zes verschillende mappings.

Twee van deze machines stonden vorig jaar op het podium van een nevenrace van de in Amerika beruchte Tennessee Knockout Hard Enduro. En freestyler Chris Bruand, die sinds jaar en dag stunts uitvoert met een motor, doet die tegenwoordig aan boord van een machine van Electric Motion.

Foto’s: Electric Motion