Published On: 3 november 2023

Vele jaren was hij verbonden met Honda maar Joan Barreda Bort zal voortaan zijn rally’s rijden aan boord van een Hero. De Indische machines zijn al enkele jaren vaste prik in de rallywereld en ze deden het behoorlijk in de afgelopen Dakar-editie.

Barreda krijgt Joaquim Rodrigues, Sébastien Buhler en Ross Branches als teammaatjes. De Spanjaard won al meer dan 30 etappes in de Dakar Rally en zal ook deelnemen aan de komende editie die van start gaat op 5 januari 2024 in Saoedi-Arabië.

Het zeven jaar oude Hero MotoSports Team Rally is in topvorm en is in recordtijd doorgedrongen tot de grote competities. Ze hebben het wereldkampioenschap van 2023 afgesloten met een vierde plaats algemeen met twee (2) etappeoverwinningen in Dakar 2023 en topposities in verschillende rally’s door het jaar heen. Met nog een topcoureur aan boord zal het team zich nu richten op het bereiken van hogere doelen.

Het Hero MotoSports Team Rally is onderdeel van ’s werelds grootste fabrikant van motorfietsen en scooters, Hero MotoCorp.