Published On: 22 januari 2024

Ducati kondigde vorig jaar met enige fierheid aan dat ze in de off-road competitie wilden stappen. Vanmiddag werden dan de eerste officiële beelden vrijgegeven van hun crossmotor: de Ducati Desmo450 MX.

Ducati Corse Off-Road, de divisie die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten, presenteerde vandaag het prototype dat dit jaar door Antonio Cairoli en Alessandro Lupino zullen worden gebruikt. De Desmo450 MX zal in competitie treden tijden het Italiaanse Motocross Pro – Prestige MX1 kampioenschap onder de luifel van het team van Corrado en Marco Maddii.

Het doel van dit eerste raceseizoen is vooral het verzamelen van gegevens en informatie tijdens het racen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Desmo450 MX die in de tweede helft van 2025 in productie zal gaan.

Alessandro Lupino zal deelnemen aan alle wedstrijden van het Italiaanse kampioenschap en aan een intensief testprogramma, waarin hij zal worden vergezeld door Antonio Cairoli.
Het racedebuut van de Ducati Desmo450 MX staat gepland voor 16 en 17 maart in Mantova voor de eerste ronde van het Italiaanse Motocross Pro Prestige MX1 kampioenschap.

U ziet ook de kledij die dit jaar zal worden gedragen door Alessandro Lupino en Tony Cairoli.