Lielbardis wint de eerste heat Grand Prix Sidecars Heerde

De Letse broers Lielbardis hebben de eerste heat gewonnen van de Nederlandse Grand Prix in Heerde. Vanluchene/Janssens zouden tweede worden met Vandaele/Van der Putten op drie.

Onder een stralende zon stond het veld GP Zijspannen aan het starthek voor de eerste heat. Prümmer en Leferink stonden na de winst in kwalificatie A en B op de beste plekken. Hermans/Van den Bogaart waren met een kapotte koppeling uitgevallen in de kwalificatie en moesten noodgedwongen vanaf de tweede rij starten.
Brutaal pakte de kanibaal Willemsen buitenom de kopstart voor prümmer en Vanluchene. Na een ronde kwamen Prümmer en Vanluchene al langszij waarna Willemsen steeds verder zou weg vallen. Vooraan bepaalde Prümmer het tempo maar gaande weg de race kwamen daar ineens de broertjes Lielbardis op zetten. De nog jonge Letse tweeling liet zien niet voor niks WK-leider te zijn. Vanaf de start rond de 8e plek denderde de Letse trein naar voren en na een ruime twintig minuten racen pakte men de leiding om die niet meer weg te geven. Prümmer lag dan tweede maar maakte een fout waardoor Lebraton de bak uit viel en hij terugviel. Zodoende bleef Vanluchene op twee bleef liggen en zou dit ook behouden tot aan de finish. Hierachter was het een spannende strijd om plek drie tussen Van Werven en Vandaele en later ook Leferink en Hermans die na een mindere start zich gingen bemoeien met het gevecht. Vandaele had de langste adem en was met name sterk op het achterste rechte stuk waar hij over de twee tafels de finale aanval opende en letterlijk naar drie sprong. Hermans wist in de eindfase nog de vierde plek af te snoepen van de broertjes Leferink die vijfde zouden worden. Van Werven pakte dan de zesde plek met op zeven de Oostenrijkers Weiss/Schneider. De Britt Wilkinson kwam van uit het middenveld naar plek acht met dan Prümmer die nog negende zou  worden met Wijers/Van Hal die een mooie tiende plek pakte. Van de overige Nederlanders viel met name de knappe 13e plek op van Grondman/Wisselink die niks onder deden in de GP veld.

Totaal uitslag GP Heerde heat 1:

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

7 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

7 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

10 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago