Bitterzoet seizoenseinde voor Lucas Coenen

MX2 vicewereldkampioen Lucas Coenen was er zo op gebrand om zich te tonen tijdens de 77ste MX of Nations. De rijzende Nestaan Husqvarna moest door ’n herschikking van het Belgische team zijn 450cc debuut uitstellen. Toch gaf de 17-jarige Belg wel degelijk zijn visitekaartje af in Matterley Basin!

De super ambitieuze Brusselaar trainde al een tijdje op de  Husqvarna FC 450. Volgend jaar zal Coenen immers in de MXGP uitkomen voor het Red Bull KTM team onder leiding van Davide De Carli. Door het forfait van z’n tweelingbroer Sacha zag Lucas zich genoodzaakt zijn plannen voor ’n MXGP debuut tijdens de Monster Energy Motocross of Nations op te bergen.


LC96 veranderde dan maar het geweer van schouder en wilde zijn MX2 hoofdstuk afsluiten met een hoogtepunt in Engeland. Op zaterdag maakte hij al indruk tijdens de MX2 kwalificatie. Coenen was één van de snelste rijders op de baan. Na een foutje in de slotfase strandde hij uiteindelijk op 9 seconden van ex-MX2 wereldkampioen Tom Vialle.

Op zondag liet Coenen de Belgische fans dromen gedurende meer dan 20 minuten. Lucas toonde de lef en aanvalslust waarmee hij dit jaar uitgroeide tot de meest besproken rijder van het WK motorcross. Onvervaard trok Coenen op de kwartliter van leer tegen wereldtoppers zoals Ken Roczen en Jeremy Seewer. Net toen hij de kloof op MXGP wereldkampioen Jorge Prado die 4de lag, leek te dichten, ging het fout.

Lucas kwam hard ten val en greep meteen naar zijn linkerschouder. Na die crash verliet Coenen de wedstrijd. Hij ging ook niet meer van start in de tweede race (MX2 + Open). In zijn “magische 11 ronden” voor die fout in Matterley benaderde het Belgische supertalent de rondetijden van o.a. Jorge Prado en Romain Febvre. Met zijn 2:02.882 was hij zelfs 8 tienden sneller dan Jeffrey Herlings. Tegenover die ongebreidelde agressie van Coenen stond evenwel een erg snelle en foutloze eerste manche van teammaat Kay de Wolf. Die werd uiteindelijk de snelste MX2 rijder en eindigde 6de.

We wensen Lucas een spoedig herstel!

Tekst: Redactie
Foto’s: Fullspectrum Media

Steven

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

2 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

2 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

5 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

22 uur ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago