Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Belg werd tweede en eerste op het circuit van MAC Lierop wat hem zijn eerste zege van het seizoen opleverde. Mike van Grinsven (1-2) werd tweede voor Ricardo Phoelich (4-5). Manfred Zienecker kwam de eerste manche niet tot scoren, Julian Veldman scoorde slechts een punt. Van Grinsven neemt de leiding in het kampioenschap over!

1e manche
In de tijdtraining is Veldman bijna een seconde sneller maar Van Grinsven neemt de beste start in de eerste manche. Veldman volgt over de tafel voor Ruttenberg. In de eerste bocht staat de leider in de tussenstand stil! Hij is in elkaar gehaakt met Valentino Roks en ze komen met geen mogelijkheid los. Voor het ingaan van de bossen gaat Mike Verboven in de fout en daar ontstaat veel tumult. In de eerste ronde neemt Veldman de leiding over en Ruttenberg gaat ook voorbij aan Van Grinsven. De crosser uit Heesch heeft zijn handen vol aan Ruttenberg. Wanneer deze echter een foutje maakt bij het inrijden van de bossen slaat Van Grinsven toe. Een aantal bochten later gaat leider Veldman in de fout. Van Grinsven komt hierdoor als leider door. Na vier ronden zijn we dan ook Veldman kwijt. Van Grinsven pakt hierdoor de leiding weer over. Ruttenberg rijdt heel netjes op een tweede plek met Vlaeymans aan zijn achterwiel en ook Phoelich heeft nog zicht op de tweede plaats. Vlaeymans voert de druk op en hij neemt de tweede plaats over. Van Grinsven is dan al uit beeld en hij wint met een ruime voorsprong. Vlaeymans komt als tweede binnen voor Ruttenberg en Phoelich. De top vijf wordt compleet gemaakt door Ruben van Lith. Veldman pakt een punt door als 20e over de finish te komen. Zienecker heeft bijna 16 minuten op het startterrein moeten wachten om zijn machine los te krijgen. Nadat het voorwiel van Roks met een schroefmachine werd losgemaakt konden de motoren van het circuit worden gehaald.

2e manche
De crash tijdens de eerste manche zorgde ervoor dat Veldman de tweede manche niet meer van start zal gaan. Eerder op de dag kwam Roks niet verder dan de eerste bocht, nu neemt hij de leiding voor Zienecker! Van Grinsven volgt op de derde plaats voor Phoelich en Vlaeymans. Ruttenberg krijgt bij het ingaan van de bossen een beuk waarna hij op de zijkant gaat en in het achterveld opnieuw aan de wedstrijd moet beginnen. In de eerste ronde neemt de 27-jarige Duitser de leiding over en ook Van Grinsven gaat voorbij aan Roks. Na bijna tien minuten stuurt Van Grinsven in de buitenbocht het startterrein op. Zienecker kiest vervolgens voor de buitenkant maar over de grote tafel snijdt de Honda-rijder scherp naar de binnenbocht. Van Grinsven neemt de leiding over! Vlaeymans lijkt de aansluiting te verliezen maar hij hervindt zichzelf. Na het zetten van de snelste wedstrijdronde zet hij de gedreven Zienecker opzij. Een ronde later voelt leider Van Grinsven de hete adem in zijn nek. De Belg heeft vleugels gevonden en hij neemt de leiding over! Van Grinsven pakt de tweede plaats in deze manche en het dagklassement. Zienecker komt als derde onder het zwartwit geblokt door. Op het moment dat Van Grinsven de leiding naar zich toe heeft getrokken neemt Mike Verboven de vierde plaats over van snelstarter Roks. Deze moet net voor het bordje van de laatste ronde Phoelich voor laten gaan. De voormalige kampioen uit Wijchen komt als vijfde over de finish en daarmee mag hij naar het podium.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd zal komende zaterdag worden verreden in Valkenswaard. Van Grinsven heeft 14 punten voorsprong op Vlaeymans, Zienecker heeft nu 19 punten achterstand op de leiding.

Uitslagen KNMV ONK Quads #8; Lierop, NL:
1e manche

1. Mike van Grinsven NL CRQF
2. Jan Vlaeymans B DVR
3. Richard Ruttenberg NL Yamaha
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha
5. Ruben van Lith NL VDB
20. Julian Veldman NL DVR
DNF. Manfred Zienecker D DVR

2e manche
1. Jan Vlaeymans B DVR
2. Mike van Grinsven NL CRQF
3. Manfred Zienecker D DVR
4. Mike Verboven NL VRQ
5. Ricardo Phoelich NL Yamaha

Dagklassement
1. Mike van Grinsven NL CRQF 1-2
2. Jan Vlaeymans B DVR 2-1
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha 4-5
4. Richard Ruttenberg NL Yamaha 3-8
5. Mike Verboven NL VRQ 8-4

Tussenstand ONK quads:
1. Mike van Grinsven NL CRQF 304
2. Jan Vlaeymans B DVR 290
3. Manfred Zienecker D DVR 285
4. Julian Veldman NL DVR 256
5. Ricardo Phoelich NL Yamaha 256

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars

Caroline Quintero

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

2 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

2 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

22 uur ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago

Kay Zijlstra op het podium in Matterley Basin

Op het prachtige circuit van Matterley Basin werd de Yamaha bLU cRU Superfinale YZ85 verreden.…

1 dag ago