Published On: 14 oktober 2024

Tenneco heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van Öhlins Racing, een toonaangevende fabrikant van premium veringstechnologie, aan Brembo, de Italiaanse wereldleider in de productie van high-performance remsystemen en -componenten. De verkoop is een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van Tenneco’s strategische prioriteiten.

“Nu we onze krachten bundelen met Brembo, zijn we verheugd om nieuwe groeikansen te ontsluiten en onze respectievelijke sterktes en troeven te benutten om innovatie te stimuleren en nog meer waarde te leveren aan onze klanten en medewerkers”, zegt Tom Wittenschlaeger, CEO van Öhlins Racing.

Met de overname is een bedrag gemoeid van maar liefst 371 miljoen euro. Öhlins Racing, opgericht in 1976, is gevestigd in Upplands Väsby (Stockholm), Zweden, en heeft een sterke internationale aanwezigheid. Öhlins heeft ongeveer 500 mensen in dienst in twee productiefaciliteiten in Zweden en Thailand, twee R&D-centra in Zweden en Thailand en vier distributie- en testvestigingen in de VS, Duitsland, Thailand en Zweden.

Brembo nam eerder kleinere rembedrijven zoals Bybre, Breco, Marchesini, AP Racing, J.Juan, Braktec en SBS Friction over. Öhlins levert technologie aan de Formule 1, NASCAR, MotoGP, World Superbike en MXGP.

“Öhlins past goed bij Brembo. Het is een wereldberoemd merk, met een solide business en een ongeëvenaarde reputatie, zowel op het circuit als op de weg,” aldus Matteo Tiraboschi, Brembo Executive Chairman. “We verwelkomen Öhlins in onze Groep als een geweldige kans om ons aanbod voor de automobielmarkt uit te breiden. Met deze toevoeging zetten we weer een stap voorwaarts in onze strategie om onze klanten geïntegreerde intelligente oplossingen te bieden, waarbij we gebruikmaken van synergieën tussen de belangrijkste technologieën in de bocht van het voertuig.”