Published On: 17 oktober 2024

Monster Energy Triumph Factory Racing kondigde net Guillem Farres aan als vervanger van Mikkel Haarup. De snelle Deen heeft de leeftijdslimiet van 23 bereikt en kan dus niet meer uitkomen in het WK MX2. Farres reed de afgelopen drie jaar in de VS.

De 21-jarige Spanjaard toonde weliswaar zijn potentieel in de EMX125 en EMX250 maar trok met een relatief bescheiden palmares naar Amerika. Daar reed Guillem achtereenvolgens voor Monster Energy Star Racing Yamaha en Rockstar Energy Husqvarna. Farres scoorde er enkele top-10 noteringen in zowel MX als SX maar had er ook af te rekenen met veel blessures.

Na een succesvol eerste WK seizoen voor Monster Energy Triumph Factory Racing mag Farres zich voor het eerst bewijzen in de GP’s. De voormalige F4E GasGas rijder wordt in het Triumph fabrieksteam de teammaat van Camden McLellan (foto onder). Farres traint ondertussen al op Triumph en zou zeker tot een revelatie kunnen uitgroeien.


Zowel Haarup, 5de in de eindstand, als McLellan, 9de in de eindstand, bewezen hoe competitief de Triumph 250-X is. Ze haalden ook allebei het GP podium in Triumph’s eerste seizoen in het motorcross wereldkampioenschap.

Guillem Farres: Tekenen bij Monster Energy Triumph Factory Racing is een droom die uitkomt voor mij. Ik heb het team dit jaar zien rijden en wat ze hebben bereikt is geweldig. Dit gaf me veel vertrouwen om voor hen te tekenen, omdat ik weet dat de motor competitief is en duidelijk erg goed presteert. De afgelopen weken heb ik op de fiets motor en ik ben nu al onder de indruk. Het team had een goede basisafstelling voor me om te proberen en tot nu toe werkt dat prima. Ik kan niet wachten om te beginnen met de pre-season tests om de motor echt af te stellen op mijn stijl en ik weet dat ik tegen de tijd dat het nieuwe seizoen begint, klaar zal zijn voor de eerste ronde.”

Vincent Bereni – Teammanager Monster Energy Triumph Factory Racing: Met wat het team in 2024 heeft bereikt, was het belangrijk om een rijder te vinden met het potentieel om het momentum dat we dit jaar hebben opgebouwd vast te houden in 2025. Guillem is een zeer getalenteerde en onderschatte rijder. Met de staff die het team heeft, zijn we ervan overtuigd dat we het beste uit hem kunnen halen en de wereld kunnen laten zien hoe goed hij écht is. Hij heeft nu een paar dagen op de TF 250-X gereden om vertrouwd te raken met de motor en hij ziet er al comfortabel uit. Er is nog wat tijd te gaan voordat het 2025 seizoen begint, maar het komt er snel aan en ik ben benieuwd wat Guillem kan doen als het starthek valt in Argentinië.”

Ian Kimber – verantwoordelijk Triumph Motorcycles Racing: “We zitten al in het 2de jaar van ons MX2-raceproject met de TF 250-X en de komst van Guillem is erg spannend. In 2024 hebben we met het Monster Energy Triumph Factory Racing team bewezen hoe competitief onze motor is. Dankzij Mikkel en Camden, die meerdere podiumplaatsen behaalden , konden we vooraan meestrijden. We hebben alle vertrouwen in Guillem en zijn vermogen om vooraan mee te doen. Namens Triumph heet ik hem van harte welkom bij het team en het merk. Ik twijfel er niet aan dat 2025 weer een sterk seizoen wordt, want Guillem en Camden zijn allebei uitzonderlijk getalenteerd. Met alles wat we in 2024 hebben geleerd, zijn we klaar om voort te bouwen op onze resultaten en in 2025 een succesvolle campagne neer te zetten.”

Tekst: Redactie
Foto:
Ray Archer