Published On: 20 oktober 2024

Op een natte en modderige laatste dag zes reed Frankrijk naar de overwinning in de World Trophy-klasse tijdens de NOCO FIM 6DAYS® in Galicië, Spanje. Bij het afsluiten van de achtennegentigste FIM International Six Days of Enduro (ISDE) stond Frankrijk bovenaan het podium voor de Verenigde Staten en Spanje. De Verenigde Staten wonnen de Women’s World Trophy, terwijl Zweden een emotionele overwinning behaalde in de Junior World Trophy.

Onze vier Belgen reden een knappe ISDE en bleven hun zesde plek in de stand behouden. Het is een geweldige prestatie van Antoine Magain, Dietger Damiaens, Tim Louis en Florian Tichoux.

Dietger Damiaens

Josep Garcia (KTM) uit Spanje leek bij aankomst op de afsluitende Cross Test Galicia de laatste hand te leggen aan wat een ongelooflijke ISDE is geweest. Hij vond zijn weg naar de kop van het veld, domineerde de laatste race en pakte een recordbrekende vierde opeenvolgende individuele overwinning.

“Het is een droom die uitkomt om vier keer op rij te winnen,” zei Garcia. “Met bijna elke dag regen was het een van de zwaarste 6Days die ik ooit heb gedaan. Van de diepe modder tot de gladde speciale proeven, het was een enorme uitdaging. Heel veel dank aan iedereen die me deze week heeft gesteund, het was geweldig.”

Als enige rijder die een dagzege pakte van Garcia, eindigde Steve Holcombe (Honda) uit Groot-Brittannië zijn week als tweede algemeen. Theo Espinasse (Beta) uit Frankrijk maakte de top drie compleet. In de strijd om de beste Junior World Trophy-rijder werd Max Ahlin (KTM) uit Zweden vierde in het algemeen klassement. Hij versloeg Kevin Cristino (Fantic) uit Italië op de vijfde plaats met slechts twee seconden verschil.

Eindstand ISDE 2024

Foto’s: Future7media