Published On: 5 juli 2018

Meestal staat hij zelf in Lommel paraat voor het schieten van enkele leuke beelden, maar dit maal staat John Oostvogels eens zelf in the picture. Speciaal voor ons selecteerde hij zijn 10 favoriete beelden, en verteld hij wat deze beelden voor hem precies zo speciaal maken. Kijk en geniet dus nu hier van de 10 leukste foto’s van John Oostvogels.

John Oostvogels: Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben John Oostvogels 47 jaar, en samen met mijn lieftalige vrouw en kinderen Woonachtig in Lommel. Al jaren heb ik een grote passie voor fotografie en Motorcross, maar toen MXMag mij vroeg om 10 foto’s die voor mij een speciale betekenis hebben op een rijtje te zetten twijfelde ik toch even. Ik vind namelijk mijzelf in dit wereldje nog lang niet goed genoeg. Maar ja…..dat zal wel menseigen zijn zeker?

Oke…….na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch een aantal beelden gevonden die mij net wat meer doen dan de rest, en waar dan ook een stukje verhaal of trots achter zit.

1: Tja met wie kan ik anders beginnen dan met Nick Triest. Het is dankzij hem dat ik iets sneller in dit wereldje terecht ben gekomen dan dat ik in 1e instantie gedacht had. Vele malen ben ik naar Nick zijn trainingen getrokken, en heb ik dat jaar ook heel wat wedstrijden van hem gevolgd. Deze foto is gemaakt ergens in augustus 2015  op training in Lommel. het mooie met Nick was en is  dat hij altijd wel garant staat voor enkele speciale actie foto’s zoals deze.

 

2: Mijn jongste zoon Travis is zeker tijdens de eerste jaren altijd met mij mee geweest naar het circuit in Lommel. Hij was toen al grote fan was van Todd Waters, waarschijnlijk ook omdat hij die dag een paar keer mee mocht rijden over het startveld. Geweldig om hem zo te zien glunderen, en Todd Waters is gewoon een heel fijne en vriendelijke kerel.

 

3: Joël Roelants goed 1 jaar na zijn zware crash in Italië.  Joël was present op de allerlaatse uitvoering van Everts and friends. Wat was me dit een ervaring  zeg. Er waren veel geëmotioneerde mensen om mij heen, waardoor deze dag extra bijzonderder werd. Zeer indrukwekkend! En enorm veel respect voor deze meneer!

 

4: Deze foto is afkomstig van een fotoshoot met Nieuw zeelander Wyatt Chase. Wyatt kwam in 2016 samen met zijn moeder in Lommel wonen om het te gaan maken in de EMX series. Wat bij mij een enorme indruk maakte is dat de toen pas 16 jarige Wyatt zelf tussen de manches door aan zijn motor sleutelde. Een enorm talent dat tot 2 maal toe bedrogen is door verschillende mensen ( 2e keer was het verhaal van het TM Sattelite team waar Wyatt voor zou gaan rijden in 2017 ). Een zeer jammere affaire, maar blijkbaar hoort dat tegenwoordig ook bij deze sport. Gelukkig heb ik tot op de dag van vandaag nog regelmatig contact met de Chase familie.

 

5: Wat valt er over deze man nog te vertellen? Jeffrey Herlings wat een koning! Deze foto maakte ik in Juni 2016 waar hij al op de KTM450 aan het trainen was. Waarom deze foto voor mij betekenins heeft is omdat Jeffrey deze foto zelf ook had gedeeld. Dit leverde natuurlijk enorm veel likes op, en zorgde bij mij toch voor een enorm trots gevoel dat hij juist mijn foto gebruikte voor publicatie.

 

6: In Maart 2016 kreeg ik van Arno van den brink een bericht met de vraag of ik interesse had om een aantal bocht actie foto’s te maken van de HSF Logistic boys. Dit omdat men foto’s nodig had voor het maken van posters en dergelijk. Natuurlijk vond ik dit een hele eer, en heb ik die dag heel wat foto’s getrokken. Dit was er eentje van Brian Bogers die ook daadwerkelijk voor de poster gebruikt werd.

 

7: Dit is een Portret foto van Pauls Jonass tijdens de GP van Valkenswaar in 2016. Voor mij was dit de 1e keer dat ik echt als persfotograaf op de baan mocht, waardoor ik ook dichter bij de piloten kon komen. Deze foto werd dan ook door Pauls Jonass gepubliceerd op diverse social media pagina’s, wat bij mij altijd weer voor een gevoel van trots zorgt.

 

8: Wederom Nick Triest maar deze keer een foto die we gemaakt hebben tijdens 1 van onze gezamelijke fotoshoots. Deze foto was voor Great injuries.

 

9: SMX Gelsenkirchen. Jammer dat het niet het succes werd wat het in mijn ogen wel had moeten worden. Fantastische deelnemers en wedstrijden, en ook ditmaal mocht ik als persfotograaf aan de slag. Zo heb ik toch ook eens Ryan Dungey op beeld kunnen vastleggen alvorens hij de helm aan de haak hing.

 

10: Voor vele nog geen bekende, maar sinds 2 jaar mag ik als fotograaf de jaarlijkse fotoshoot doen van Jitse Torfs. De familie Torfs heb ik de afgelopen jaren leren kennen als zeer vriendelijke mensen, en ik ben ook erg trots dat ik dit (hopelijk) nog jaren mag blijven doen.

 

Zo hierbij mijn top 10. Natuurlijk heb je als fotograaf nog wel wat meer momenten die je koestert maar deze springen er voor mij toch een beetje uit.

Bij deze wil ik MXMag bedanken dat ik dit voor jullie mocht doen.

Sportieve MX groeten, John Oostvogels van MOTOXpics

 

Tekst: Dieter Jans

Foto’s:John Oostvogels