Published On: 16 oktober 2010

Chad Reed heeft zijn debuut met Honda niet gemist. De Australische superster domineerde de eerste ronde van het Monster Energy Super X-kampioenschap in Newcastle. Reed won beide reeksen. De tweede en derde plaats gingen naar de Amerikaanse rijders Josh Hansen en Justin Brayton.

In de eerste reeks pakte Dan Reardon de kopstart gevolgd door Josh Hansen en Chad Reed. De drie zaten aanvankelijk in een hevig duel, maar Reed kon Hansen passeren toen de Kawasaki-piloot in de fout ging. Hansen kon op zijn beurt Reardon nog wel voorbij gaan, maar ‘Skippy’ hield alles netjes onder controle tot de finish. Hansen werd tweede, voor Reardon, Jay Marmont en de Amerikaan Justin Brayton.

De lokale Craig Anderson pakte de tweede kopstart van de avond, maar het was weer Reed die al vroeg aan de leiding kwam met Brayton als tweede en Reardon als derde. Hansen kon in de derde ronde Reardon passeren zodat de eerste drie plaatsen naar AMA rijders ging. Van Amerikaanse zijde was ook Mike Alessi van de partij. De KTM-rijder had echter een avond om snel te vergeten. Alessi brak zijn schakelhendel in de eerste reeks. In de tweede reeks sleurde hij een strooibaal waarvoor hij moest binnen komen in de pits om hem te verwijderen.

Chad Reed
“Eerst en vooral wil ik alle fans bedanken die vanavond naar Newcastle zijn gekomen. Het was een langetermijnplan om hier een race te organiseren en na drie jaar is het eindelijk gelukt. Ik voelde me hier meteen thuis race en het voelt geweldig om te kunnen beginnen met een overwinning. 2010 was een moeilijk jaar voor mij, maar ik heb me enorm geamuseerd vanavond.”

Josh Hansen
“Ik reed echt constant vanavond, dat maakt me gelukkig. Ik had hier veel plezier en ik geniet er echt van om in Australië te zijn. Ik zou graag Monster Energy, die dit mogelijk hebben gemaakt willen bedanken. ”

Justin Brayton
“Mijn eerste race ging niet volgens plan doordat ik in de start over de berm werd geduwd. In de tweede manche had ik wel een goede start en reed ik naar een goed resultaat met een tweede plats. Reed was geweldig sterk en het is leuk voor hem om te kunnen winnen in zijn geboortestad. Ik geniet echt van Australië en ik kijk uit naar de volgende twee rondes.”

De Amerikaan PJ Larsen (JDR Motorex KTM ) win in de Lites voor  Rockstar Motul Suzuki rijder Matt Moss tweede en Ryan Marmont (JDR Motorex KTM) werd derde. De Australian Super X trekt nu naar Canberra voor de tweede ronde in het Canberra Stadion komend weekend.

OPEN – Newcastle
1.     Chad REED – TeamVodafone: 50
2.     Josh HANSEN – Monster Energy Pro Circuit Kawasaki: 42
3.     Justin BRAYTON – Muscle Milk / Toyota JGRMX: 38
4.     Daniel REARDON – Cougar Bourbon Honda Thor Racing:38
5.     Jay MARMONT – CDR Rockstar Yamaha: 34
6.     Tye SIMMONDS – JDR Motorex KTM: 27
7.     Todd WATERS – Cougar Bourbon Thor Honda:27
8.     Daniel McCOY – Coastal KTM Motorex Team:27
9.     Jake MOSS – Team Rockstar Motul Suzuki:27
10.  Craig ANDERSON – Berry Sweet / Pro Grip / Talon / RHK / Forma:

LITES – Newcastle
1.     P J LARSEN – JDR Motorex KTM: 25
2.     Matt MOSS – Team Rockstar Motul Suzuki: 22
3.     Ryan MARMONT – JDR Motorex KTM: 20
4.     Kade MOSIG – Cougar Bourbon Honda Thor: 18
5.     Lawson BOPPING – Team Rockstar Motul Suzuki: 16
6.     Cody MACKIE – Kawasaki Racing Team Cool Air Conditioning:15
7.     Harley QUINLAN – Yamaha: 14