Published On: 25 december 2010

Met supersterren zoals Dungey, Stewart, Reed en Villopoto heb je de neiging om de outsiders van het Amerikaanse SX-kampioenschap te onderschatten. Het Muscle Milk/Toyota/JGRMX Supercross / Motocross is zo’n stevig outsiderteam. Met Justin Brayton, vorig jaar 5de in de AMA Supercross en Davi Millsaps is het team sterker dan ooit. De voorbije twee seizoenen liet het team zich al opmerken met een SX-zege voor Josh Grant tijdens Anaheim 1 en vorig jaar pakten Grant en Brayton goud en zilver tijdens de X-Games Super-X race. Brayton stond ook nog eens op het podium tijdens de SX in Seattle.

Brayton wil de stijgende lijn graag doortrekken en liet dit najaar al mooie resultaten optekenen. De 26-jarige Brayton won de SX van Genève, stond twee keer op het podium en won één keer in het Australische SX-kampioenschap.

2011 wordt een ontzettend belangrijk jaar voor eeuwige belofte Davi Millsaps.

Ter vervanging van Josh Grant, die naar American Honda trok, werd Davi Millsaps (komende van Honda!) aangetrokken. De 22-jarige Millsaps stond al van bij het begin hoog op het verlanglijstje van het Joe Gibbs Racing MX team. Voor de meervoudige amateurkampioen biedt deze transfer een ultieme kans om zijn talent te bevestigen. Typisch voor de aanpak van Joe Gibbs Racing, dat heel succesvol is in de NASCAR, is de begeleiding van hun rijders. Daarom verhuisde Millsaps ook naar North Carolina waar Joe Gibbs Racing gevestigd is om daar te trainen met de fysieke trainers van het team. “Ik kijk er naar uit om met Joe Gibbs Racing mijn beste seizoen ooit te rijden.” Vorig jaar werd Millsaps derde in de AMA Supercross waar hij één race won.

Credit foto’s: Joe Gibbs Racing