Published On: 25 juni 2020

Goed nieuws vanuit de Nederlandse overheid want vanaf 1 juli zijn motorsportwedstrijd in Nederland weer toegestaan. Een grote stap vooruit nadat eerder clubwedstrijden al werden toegestaan! Eerder deze maand dienden de KNMV, gesteund door NOC*NSF, een protocol in bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Motorsport behoort natuurlijk tot de groep waarbij het risico op verspreiding van het corona virus heel erg klein is. De sport wordt altijd buiten beoefend en nagenoeg altijd individueel én met ruime afstand van elkaar! Dit aangeleverde protocol is nu door het ministerie en de regering goedgekeurd. En dus kunnen er vanaf 1 juli wedstrijden worden georganiseerd!

Hoe nu verder?
Vanuit NOC*NSF volgt een nieuw sportgeneriek protocol (voor alle sporten). De KNMV werkt daarnaast aan een sportspecifiek protocol (alleen motorsport). Dit nieuwe sportspecifieke protocol zal niet veel afwijken van het huidige stuk. Wel komt onder andere de vereiste te vervallen dat een deelnemer binnen een straal van twintig kilometer van het circuit van een (club)wedstrijd moet wonen. Ook wordt het aantal toegestane begeleiders per rijder opgekrikt naar drie. De sportgenerieke én sportspecifieke protocollen worden op 30 juni gepubliceerd. Ook verschijnen dan de nieuwe wedstrijdkalenders voor vrijwel alle takken van motorsport in Nederland.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie