Published On: 22 maart 2011

Naar goede gewoonte brengen Patrick Bellon en Alpha Motorhomes aan het begin van het mx-seizoen zoveel mogelijk sportvedetten en fans samen. Ook de 9de editie belooft een unieke belevenis te worden voor de fans. Champions Day vindt nu zaterdag 26 maart plaats in en aan de gebouwen van Alpha Motorhomes in Temse. Alle opbrengst zal dit jaar aan HET VEER geschonken worden. Het Veer uit Sint-Niklaas is een centrum voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen.

Volgende teams en rijders hebben hun medewerking toegezegd aan deze editie van Champions Day: Stefan Everts, Steve Ramon, LS Honda Racing, Ken De Dycker, Shaun Simpson, Telenet Fidea Cycling Team, Sunweb Revor Cycling Team, Lagrange Racing, Bart Wellens, Zdenek Stybar, Niels Lagrange, Klaas Vantornhout, Kevin Pauwels en Tom Steels

Dit jaar hebben ex-Belgisch kampioen wielrennen Tom Steels en De Tom Steels vrienden een unieke familiefietstocht in elkaar gestoken. Kinderen en volwassenen kunnen samen een leuke fietstocht maken. (ongeveer 20 kilometer) De fietstocht begint om 13.30 uur aan de gebouwen van Alpha motorhomes te Temse. (inschrijving 3 euro per deelnemer)

Om 15.40 uur is de presentatie voor pers en fans. Nadien volgt er een uitgebreide handtekensessie. De gebruikelijke interviews worden vervangen door iets ludiek. Motorcrossers versus veldrijders versus autopiloot in een sumo worstelpak. Ook een partijtje touwtrekken staat op het programma.Er is geen competitie mee gemoeid maar het is mooi voor het publiek en de media.

Presentatrice Cynthia Reekmans en presentator Bart Schols (onder voorbehoud) praten het evenement aan elkaar. Buiten aan de gebouwen staan de motocross teamtruck van LS Honda Racing, de Lamborghini van Niels Lagrange, De Red Bull HUMMER voor muziek en sfeer, talrijke drank- en eet gelegenheden aan democratische prijzen, een stand met fietsen, motoren en kledij van de sportvedetten,… enz.

Zoals je ziet  zijn weer alle ingrediënten aanwezig voor een spetterende Champions Day!