Published On: 5 augustus 2011

Het Lucas Oil AMA Motocross-kampioenschap mag dan even stil liggen, toch wordt achter de schermen volgend seizoen al voorbereid. Net als in Europa woedt ook in de States de transfermarkt volop.

De felst begeerde rijder in de AMA Supercross/Motocross is nog steeds Ryan Dungey. De dubbel-kampioen van 2010 is aan het eind van zijn contract met American Suzuki. Een contractverlenging blijft weliswaar mogelijk maar ook Red Bull KTM (met Dungey’s voormalige vertrouwensman Roger De Coster)  en American Honda hengelen naar de diensten van de man uit Minnesota. Ook ex-San Manuel Yamaha-teammanager Larry Brooks leek geïnteresseerd in de diensten van Dungey. Brooks zou samen met Jeremy McGrath een nieuw team willen opzetten. De namen van Mike Alessi en Josh Grant lijken ons alvast realistischer voor dit start-up team.
Josh Grant’s vertrek bij American Honda lijkt immers zo goed als zeker. Alessi zou dan weer plaats moeten ruimen voor Dungey, als die bij KTM tekent. Dungey heeft blijkbaar de sleutel van de AMA-transfermarkt in handen want ook James Stewart’s sportieve toekomst zou van zijn beslissingen afhangen.
Het valt niet uit te sluiten dat Suzuki met Stewart een grote vis zal binnenhalen en daarmee zouden de kaarten in de AMA dramatisch herschud worden. Wordt, ongetwijfeld, vervolgd…
Foto Credit: Suzuki Racing