Published On: 19 november 2021

Na drie seizoenen Rockstar Husky keert Jed Beaton terug bij F&H Kawsaki Racing Team. De 23-jarige Australiër reed ook in 2018 voor het team uit Moordrecht. Met het aantrekken van Beaton maakt het team ook haar debuut in de MXGP-klasse!

Beaton boekte tijdens de Portugese GP van 2018 F&H Racing’s eerste podiumplaats. Door een blessure dat jaar kwam het seizoen vroegtijdig ten einde maar op dat moment bezette Beaton de zesde plaats in de MX2 tussenstand van het WK MX2. Dit jaar werd Beaton vijfde in het WK MX2.

Jed Beaton: “Ik ben erg blij dat ik weer bij F&H Kawasaki Racing Team kan tekenen. We hebben in het verleden samen geweldige dingen bereikt en ik heb het gevoel dat we nu hetzelfde kunnen doen in de MXGP. Het is een grote stap voor zowel mijzelf als het team, maar we zijn er allebei klaar voor.”

Nathalie Fase (teammanager): “We kijken erg uit naar onze hernieuwde samenwerking met Jed, want hij is altijd deel van onze familie geweest. Het feit dat Jed bij ons terugkeert, zegt iets over ons wederzijds vertrouwen en de band die we met elkaar hebben. In 2018 behaalden we met hem ons eerste MX2-podium en we willen deze spannende uitdaging in de MXGP samen aan gaan. We hebben er alle vertrouwen in dat het opnieuw een geweldige samenwerking wordt.”

Steve Guttridge (Racing Manager – Kawasaki Motors Europe): “We kijken er echt naar uit om Jed toe te voegen aan de MXGP line-up op onze KX450 met  F&H Kawasaki Racing Team! Het team blijft elk seizoen groeien en leert snel. Het was voor KME dan ook de juiste weg voorwaarts voor  2022 om met een topteam en een getalenteerde rijderscombinatie met  meer groen aanwezig te zijn in de MXGP.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #shotbyBavo