Published On: 5 september 2011

Met twee vijfde plaatsen in de manches en een vijfde plaats in de eindstand kan Kevin Strijbos tevreden zijn over de GP van Europa MX1. De vervanger van Steve Ramon was dit weekend duidelijk de kopman van het Rockstar Energy Suzuki-team.

“Het was goed. In de eerste manche had ik een goede start en op een gegeven moment lag ik derde. Op dat moment was de koers eigenlijk al gelopen want er was dan al een enorme kloof ten op zichte van Boog en ik reed in m’n eentje rond. Voordien had ik me op Frossard geconcentreerd maar toen die wegviel moest ik wat aan bochtensnelheid inboeten en reed ik iets te traag. Daardoor konden Nagl en Tony me bijhalen, naar het einde toe werd ik ook moe” doet Strijbos het relaas van z’n eerste manche in Gaildorf.

In de tweede manche knalde ik tegen het starthek aan maar ik kon in de eerste bochten toch nog een pak andere rijders voorbijgaan. Ik wist dat het een lange wedstrijd zou worden maar ik focuste me op m’n ritme en het liep goed. Vorige week kon ik niet rijden omdat m’n knie geblesseerd was. Hier had ik er gelukkig niet te veel last van” besluit de Rockstar Energy Suzuki-rijder.

Kevin Strijbos bezet na 14 van de 15 GP’s momenteel de 12e plaats in de WK-stand. Maar mits een goede GP van Italië lijkt een top-10 klassering er nog in te zitten voor de Wuustwezelnaar.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer