Published On: 18 juni 2022

Met twee duidelijke manche overwinningen heeft Ivano van Erp de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc op zijn naam geschreven. De Yamaha-rijder won maar de meeste aandacht ging naar Janis Reisulis die met een ruime voorsprong naar Rhenen was gekomen. De Let werd beide manches tweede en verzekerde zich daarmee van de titel. Hij is daarmee de opvolger van Kay de Wolf die deze titel in 2019 wist te winnen. Het podium bij MARCO Rhenen werd compleet gemaakt door Mirco ten Kate die beide manches derde wordt.

1e manche

De eerste manche neemt Van Drunen een goede start maar door een valpartij op de eerst tafel komt er een rode vlag. De herstart neemt Maeron Peeters de beste start maar in de eerste ronde ziet hij zowel Reisulis als Van Erp passeren. Er is ook pech want Cole McCullough komt ten val en de Ier keert vroegtijdig terug naar het rennerskwartier. In de tweede ronden neemt Van Erp de leiding over van Reisulis maar deze laat zich niet zomaar los rijden. De Yamaha-rijder heeft de wedstrijd echter onder controle en Van Erp wint met bijna tien seconden voorsprong op Reisulis. Ten Kate komt als derde over de finish op ruime afstand van het duo voor hem. De Deen Magnus Gregersen wordt vierde voor de man van de wedstrijd en dat is Elias Auclair. De Yamaha-rijder komt vanaf de 25e plaats heel sterk terug en de Noor maakt de top vijf compleet.

2e manche
Door de warmte heeft de wedstrijdleiding besloten de wedstrijden 5 minuten in te korten. De beste start is er voor Levi Schrik en hij wint de Ecomaxx Holeshot Award maar in de eerste ronde verliest hij plaatsen. Van Erp neemt de leiding over en zet ook nu de wedstrijd naar zijn hand. Reisulis rijdt naar de tweede plaats voor Ten Kate. Senna van Voorst rijdt lang op de vierde plaats en hij vecht met Auclair en Cole McCullough om deze positie. De Brouwer Motorsport-rijder maakt het de Noor en de Ier lang erg lastig maar beide passeren later in de wedstrijd de GasGas-rijder. McCullough, in de eerste manche ten val gekomen in de eerste bocht, kan de vierde plaats tot in de laatste ronde vasthouden. Daarna is het toch Auclair die vierde wordt voor de Ierse teamgenoot van Kay Karssemakers.

Volgende keer:
Het kampioenschap zit erop, de nieuwe kampioen is bekend. De rijders gaan zich richten op de resterende EMX en ONK wedstrijden. De KNMV zal aan de slag gaan, en ook moeten, voor dit kampioenschap in 2023. Wij kunnen wel zeggen dat deze sterke serie heel veel allure heeft verloren na twee seizoenen zonder wedstrijden.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc #4: Rhenen, NL:
Tijdtraining:
1. Ivano van Erp NL Yamaha 1:45,398
2. Janis Reisulis Let KTM 1:46,191
3. Elias Auclair Nor Yamaha 1:48,234
4. Mirco ten Kate NL KTM 1:48,253
5. Magnus Gregersen DK GasGas 1:48,635

1e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Janis Reisulis Let KTM
3. Mirco ten Kate NL KTM
4. Magnus Gregersen DK GasGas
5. Elias Auclair Nor Yamaha

2e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Janis Reisulis Let KTM
3. Mirco ten Kate NL KTM
4. Elias Auclair Nor Yamaha
5. Cole McCullough Ier KTM

Dagklassement:
1. Ivano van Erp NL Yamaha 1-1
2. Janis Reisulis Let KTM 2-2
3. Mirco ten Kate NL KTM 3-3
4. Elias Auclair Nor Yamaha 5-4
5.  Magnus Gregersen DK GasGas 4-7

Eindstand na 4 wedstrijden:
1. Janis Reisulis Let KTM 183
2. Mirco ten Kate NL KTM 143
3. Magnus Gregersen DK GasGas 131
4. Elias Auclair Nor Yamaha 120
5. Lotte van Drunen NL Husqvarna 105

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie