Kay de Wolf en Lucas Coenen over hun race in Argentinië

Kay de Wolf en Lucas Coenen over hun race in Argentinië
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Nestaan Husqvarna Factory Racing Team was in Argentinië zonder meer het sterkste team in de MX2. De zege van Kay de Wolf en de snelheid van Lucas Coenen verhopen het beste voor het verdere verloop van de competitie.

Mattia Guadagnini (MXGP) was niet aanwezig in Villa La Angostura vanwege een blessure die hij opliep tijdens een voorjaarstraining. In de openingsmanche leek Lucas Coenen op weg om het veld te veroveren, nadat hij zaterdag tijdens de kwalificatie P1 en de rode plaat had bemachtigd. In de eerste ronde brak er echter een hartstilstand uit voor de Belg toen hij van voren klapte en zwaar ten val kwam. Coenen reed dapper nog een paar ronden door voordat hij stopte vanwege de pijn aan zijn pols.

Ondertussen reed Kay de Wolf vanaf de 5e plaats naar voren en reed 17 ronden lang vrijwel onbedreigd. Pas na een drama in de top drie kreeg de Wolf de kans om naar de derde en vervolgens naar de tweede plaats te springen met een serie perfecte inhaalacties. De Nederlandse rijder kwam over de finish met slechts 0,3 seconde voorsprong op Thibault Benistant en verzekerde zich van 22 punten.

In de tweede manche toonde Lucas Coenen zijn moed door door de pijn heen te rijden en te strijden voor het podium. Coenen pakte bijna de overwinning met meer dan 4 seconden totdat hij door een onverwachte fout op 200 meter van de finish in de laatste ronde terugviel naar de derde plaats. Kay de Wolf, die zijn teamgenoot uitdaagde voor de rit van de dag, zette een verbluffende prestatie neer en reed van de vierde plaats naar het podium.

LEES MEER  Jago Geerts zit terug op de motor

In de laatste ronde zette de Wolf de achtervolging in op de binnenlijn bij de lastige haarspeldbocht bergop in sector 4 om de leiding te nemen. De Wolf behaalde zijn 14de podiumplaats en tweede Grand Prix-overwinning. Maar dat is nog niet alles, de Nederlandse rijder neemt de rode plaat mee naar de tweede ronde van het jaar.

De volgende is de MXGP van Spanje op Intu Xanadú – Arroyomolinos op 24 maart. Kay de Wolf en Lucas Coenen spraken na de race over hun prestaties van afgelopen weekend.

Kay de Wolf:Het is erg leuk om in deze fase van het seizoen de rode plaat op mijn motor te hebben – ook al betekent het misschien niet zoveel, met nog 19 races te gaan, maar ik ben er erg blij mee. In het begin van het weekend had ik het moeilijk, maar ik bleef me verbeteren – dat is iets waar we ons tijdens de wintertraining op hebben gericht; lange manches rijden en dan aan het eind voor de sprint gaan. Over het algemeen was het een positief weekend en al het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Een GP winnen is natuurlijk geweldig en ik kijk er nu naar uit om naar Spanje te gaan en te strijden voor meer overwinningen.

Lucas Coenen:Het weekend verliep niet zoals gepland, dat is zeker. Op zaterdag was ik P2 in de vrije training en daarna pakte ik de pole in de getimede training. Over het algemeen had ik een goede snelheid. In de eerste manche was de start goed – ik lag op P3 en kon de leiding nemen. Maar voordat er ook maar een halve ronde voorbij was, gleed in een oogwenk de voorkant weg in een bocht. Ik had het gevoel dat ik mijn pols erg bezeerde – en hoewel ik probeerde door te gaan, was de pijn heel erg. Ik trok me terug uit de race en werkte samen met de fysio om het te repareren. Ik zei tegen mezelf dat als ik een titelkandidaat wilde zijn, ik de tweede manche moest rijden, ongeacht de pijn. Helaas gleed de motor drie bochten voor het einde weer van me weg. Met de snelheid die ik had, had ik P1 kunnen zijn, maar ik zal dit achter me laten en me richten op de rest van het seizoen.

LEES MEER  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

Foto’s: Bavo Swijgers

Uw reacties

Ook te lezen

  • Vlaanderen en Bonacorsi over de derde Italiaanse GP

    Vlaanderen en Bonacorsi over de derde Italiaanse GP

    In Maggiora reed Calvin Vlaanderen de pannen van het dak. De Yamaha-rijder moest echter genoegen nemen met weer een vierde plaats. In de tussenstand stijgt hij echter naar de vierde …
  • Prado komt met de schrik vrij in Maggiora

    Prado komt met de schrik vrij in Maggiora

    Tijdens de tweede manche in Maggiora kwam Jorge Prado in botsing met Valentin Guillod. Vervolgens werd de regerende wereldkampioen door een aantal rijders geraakt. De GasGas-rijder stapte weer op maar …
  • Jago Geerts zit terug op de motor

    Jago Geerts zit terug op de motor

    Goed nieuws voor Jago Geerts, zijn fans en natuurlijk Yamaha want de Belg heeft afgelopen donderdag met de motor getraind. De Balenaar stapte in Lommel op de YZ450F nadat hij …
  • VIDEO: Highlights MXGP Italië 2024

    VIDEO: Highlights MXGP Italië 2024

    Het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 was dit weekend voor de derde keer dit seizoen te gast in Italië! Sacha Coenen heeft de smaak van champagne te pakken. De Belg wint opnieuw …