Published On: 7 oktober 2024

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een sublieme Kay De Wolf naar brons in de 77ste Monster Energy FIM Motocross of Nations in het Engelse Matterley Basin. Wat zeiden De Wolf, Herlings en Coldenhoff zelf na afloop?

TeamNL groeide de laatste 10 jaar uit tot ’n absoluut topland in het WK voor landenteams. Vanaf 2016 leverde dat een resem medailles op. KNMV bondscoach Barry Forschelen zag tevreden hoe zijn mannen in Engeland voor het eerst sinds 2021 (Maggiora) aanknoopten met het podium. Voor de eindzege moest oranje helaas de duimen leggen tegen een ijzersterk Australië.

Kay De Wolf, 6-5 in races en eindwinnaar in MX2:Het was een zwaar maar superleuk weekend en het kwam allemaal aan op de laatste race om Team Nederland op het podium te krijgen. We hebben echt alles gegeven en ik ben super blij met het resultaat. De sfeer op het podium voor het enorme Motocross of Nations-publiek was geweldig. Het seizoen afsluiten met nog een gouden plak als de hoogste MX2-finalist is iets heel speciaals. Ik ben erg blij! Ik wil iedereen in het team, mijn familie en vrienden enorm bedanken voor al hun steun… 2024 was er echt een voor de recordboeken!”

Jeffrey Herlings, 5-5 in races en derde in MXGP: “Het einde van het jaar en we hebben dit seizoen veel gewonnen en met TeamNL een podiumplaats gepakt bij de Motocross of Nations. Het doel was het wereldkampioenschap winnen maar dat was niet mogelijk, hoewel ik blij ben dat ik twintig GP’s heb gereden en 59 manches heb uitgereden. Ik wil het hele team bedanken voor hun harde werk en hun bijdrage aan dit alles.”

Glenn Coldenhoff, 18-15 en 8ste in Open: “De MX of Nations is altijd iets speciaals, ik vind het geweldig om aan dit evenement mee te doen. Het podium halen was geweldig. Ik heb hier echt van genoten, vooral na een seizoen waarin we dat gevoel hebben gemist. Het is ook het eerste podium voor Fantic, dat is geweldig, en de motor zag er cool uit. Nederland vertegenwoordigen is altijd een eer, ik ben trots op het team. We hebben het podium gehaald, dat was ons doel. Ik ging laat onderuit in de 1ste manche en behaalde geen goed resultaat. Daardoor wist dat ik er voor moest gaan in de 2de manche. Mijn start was goed, maar een paar andere rijders crashten voor me en ik kon ze niet ontwijken. Als je zo met beide benen op de grond staat en je weet dat je nog een resultaat nodig hebt, schakel je je gedachten uit en geef je gewoon alles. Ik voelde me best goed in die 2de manche na wat strubbelingen in de 1ste race. Om hier met een goed gevoel te finishen is een heel goed gevoel. Ik kijk uit naar meer van dit soort races komend seizoen.”


Foto’s: Fullspectrum Media, Ray Archer