Published On: 5 maart 2012

Na een jaar als hoofdsponsor van het Belgisch kampioenschap Inters Open wordt Lotto afgelost door Radson. Het BK Inters Open zal dus voortaan ‘Radson Trophy’ heetten. En da’s natuurlijk wel aanpassen want Radson was jarenlang de titelsponsor van de MX2-klasse in het BK Motorcross. Dat BK MX2 zal voortaan overigens als  “Monster Energy MX2 Trophy’ door het leven gaan.

BK-coordinator René Deboeck: “We zijn blij dat we Radson als hoofdsponsor van het Belgisch kampioenschap kunnen voorstellen. Lotto diende af te haken als hoofdsponsor maar zal dit jaar nog de drie Vlaamse ronden van het BK blijven steunen. Radson was bereid hun sponsorgeld op te trekken om hoofdsponsor van de Inter Open-klasse te worden. En ook Monster Energy was tot hetzelfde bereid om de MX2-klasse onder haar hoede te nemen. Dankzij hun steun zijn we er ook in geslaagd om het BK televisie-coverage te garanderen.”

Elite-rijders

Ken De Dycker is langs Belgische zijde de grootste favoriet in de Radson Trophy. Maar de LS Honda  Racing-rijder zal dan wel tegen rijders als Tanel Leok en Davide Guarneri moeten opboksen als hij voor het eerst de Belgische titel wil pakken. Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek zullen ieder vier wedstrijden van de Radson Trophy afwerken. Net als regerend kampioen Shaun Simpson en Jeffrey Herlings.

Naast Ken De Dycker komen ook Marvin Van Daele, Manuel Priem, Nick Triest, Jéremy Delincé, Kevin Fors, Kristof Salaets, Jurgen Van Nooten, Yentel Martens, David Cools en Steven Engelen  in de zes wedstrijden van de Radson Trophy aan de start.

De Radson Trophy en de Monster Energy MX2 Trophy starten op 1 april in Bergen.

Foto: CDS Images