Published On: 11 oktober 2024

Kawasaki Racing Team MXGP heeft zijn vervanger voor Jeremy Seewer beet. De 27-jarige Pauls Jonass verruilt Standing Construct Honda voor het team van Antti Pyrhonen en eigenaar Kim Raïkkönen. Jonass was dit jaar de enige privé-rijder die in de koningsklasse ’n GP won.

Door een ontwrichte schouder en gebroken arm in de Duitse GP was de Honda rijder voortijdig in de lappenmand beland. Toch gaf de ex-MX2 wereldkampioen een sterk visitekaartje af tijdens de eerste seizoenhelft. Pauls scoorde 9 top-5 reeksnoteringen en scoorde in Agueda de 12de GP zege uit zijn carrière.

Ondanks de uitstekende samenwerking met het Belgische Standing Construct team van Tim Mathys koos Jonass voor het Kawasaki fabrieksteam gerund door Ice One. Gezien zijn leeftijd misschien ook wel de laatste kans op een fabriekszitje voor de sympathieke Let. In 2019 en 2020 reed hij overigens al in zijn eerste twee MXGP seizoenen voor Ice One in hun Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing gedaante. Naar verluidt zou het om een éénjarig contract gaan. Jonass koos voor Kawasaki nog voor Standing Construct Honda besliste om het WK motorcross te verlaten.

Pauls Jonass:Allereerst wil ik mijn vorige team bedanken voor de geweldige vier jaar samen. Ik ben super enthousiast om bij het Kawasaki Racing Team te komen. Elke rijder droomt ervan om voor een fabrieksteam te rijden. Ik heb in het verleden met Antti gewerkt en ik zie hoe goed hij het team leidt,  ik ben dus blij dat ik deze kans krijg. Het is de eerste keer dat ik samenwerk met een Japans fabrieksteam. Maar ik heb gezien hoe goed de motor de afgelopen twee jaar liep. Het is dan ook een droom om op de KX450-SR te rijden. Nu is het tijd te beginnen werken voor de best mogelijke resultaten. Hopelijk kunnen we snel strijden voor enkele overwinningen!”

Antti Pyrhönen, KRT Manager:
Wij bij KRT zijn erg enthousiast dat er weer een rijder van echt topniveau bij het team komt. Pauls Jonass is nog jong, maar hij heeft al veel MXGP-ervaring opgedaan. Pauls passie voor motorcross, zijn wilskracht en zijn rotsvaste vastberadenheid zijn ongeëvenaard, dus dit motiveert iedereen bij KRT enorm. We kunnen niet wachten om Pauls naast Romain te zien rijden op de succesvolle KX450-SR.”

Steve Guttridge, Race Planning Manager, KME:
“Het is geweldig om het momentum te zien dat KRT aan het opbouwen is voor een nieuw seizoen met twee toprijders. Niet alleen zullen alle Kawasaki-fans blij zijn met het behoud van Romain Febvre, maar de toevoeging van Pauls Jonass legt een stevige basis voor een formidabele 2025 WK campagne  voor Kawasaki en KRT”.

 

Foto: Fullspectrum Media