Published On: 13 oktober 2024

De laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc is gewonnen door Dean Gregoire. De 14-jarige crosser wist op het Eurocircuit beide manches op zijn naam te schrijven. Dani Heitink (4-2) en Jayson van Drunen (2-4) stonden naast de Team Motovation Motorsport-rijder op het podium in Valkenswaard. Mike Visser kwam als leider naar de finale en hij wist de voorsprong met succes te verdedigen waardoor de Groninger de nieuwe kampioen is!


1e manche:
Wanneer het starthek valt neemt Jarne Bervoets de beste start voor landgenoot Tyla van de Poel, Gregoire, Brent Van de Walle en Kyro Winkel. In de eerste ronde komt Van Drunen de top vijf ten koste van Winkel en Gregoire neemt de tweede plaats over van Van de Poel. Dan worden de pijlen gericht op leider Bervoets die in de tweede ronde gepasseerd wordt door de KTM-rijder. Op de oude vuilnisbelt maakt de leider echter een foutje waardoor het voorwiel weg schuift met een val als gevolg. Bervoets neemt de leiding terug maar niet veel later gaat Van de Poel in de aanval. Met succes want de De Baets Yamaha-rijder neemt de leiding over terwijl Bervoets onder druk komt te staan van Van Drunen. De Eindhovenaar moet aanvallen van Heitink en Gregoire komen dichterbij. Dan maakt leider Van de Poel een foutje waardoor Bervoets de dubbelsprong niet haalt en Van Drunen vliegt voorbij. De zoon van Marcel van Drunen dringt aan bij de leider en deze kan een ronde later worden gepasseerd. Gregoire heeft inmiddels de aansluiting gevonden nadat hij zowel Bervoets, Heitink als Van de Poel te pakken heeft genomen. De Brabanders vechten op de leiding welke na acht ronden door Gregoire wordt overgenomen. Van Drunen bijt zich vast in het achterwiel en gaat in de laatste ronde nogmaals in de aanval maar zonder succes. Gregoire wint de eerste manche voor Van Drunen en Van de Poel. Door een schuiver van Bervoets weet Heitink vierde te worden voor zijn MJC-teamgenoot.

2e manche:
De tweede manche neemt Gregoire de beste start voor Van de Walle, Bervoets, Winkel en Visser. Van Drunen springt op de eerste bult voorbij aan de leider in de tussenstand. Vervolgens gaat hij in de eerste ronde ook voorbij aan de Belgen. Gregoire heeft de leiding voor Van Drunen die toch al een kleine achterstand heeft opgelopen. De 16-jarige crosser probeert deze achterstand weg te werken maar Gregoire laat dat niet gebeuren. Er ontstaat een kat en muis spel voor de leidende positie terwijl Heitink het duo vooraan geen moment uit het oog verliest. Van de Walle heeft in de tweede ronde Bervoets zien passeren voor de vierde plaats. Halverwege de wedstrijd moet Van de Walle met machine problemen naar de kant. Bervoets kijkt vierde te gaan worden maar met nog twee ronden te gaan gaat Van Drunen in de fout. De SHR Motorsport-rijder probeert Gregoire te achterhalen maar dan maakt hij een foutje. Heitink en Bervoets kunnen hierdoor voorbij aan Van Drunen. Er stond geen maat op Gregoire en hij wint voor Heitink en Bervoets. Van Drunen wordt teleurgesteld vierde en Van de Poel maakt de top vijf compleet. De Belg heeft geen goede start gehad maar hij rijdt een dijk van een wedstrijd waardoor de 15-jarige De Baets Yamaha-rijder uit Herenthout de top vijf compleet maakt. Visser kwam als zevende over de finish en daarmee stelt de Team Pol Motors-GasGas rijder de titel veilig!

Uitslagen KNMV Nederlands Kampioenschap 125cc; Valkenswaard, NL:
1e manche

1. Dean Gregoire NL KTM
2. Jayson van Drunen NL Yamaha
3. Tyla van de Poel B Yamaha
4. Dani Heitink NL Yamaha
5. Jarne Bervoets B Yamaha

2e manche
1. Dean Gregoire NL KTM
2. Dani Heitink NL Yamaha
3. Jarne Bervoets B Yamaha
4. Jayson van Drunen NL Yamaha
5. Tyla van de Poel B Yamaha

Dagklassement:
1. Dean Gregoire NL KTM 1-1
2. Dani Heitink NL Yamaha 4-2
3. Jayson van Drunen NL Yamaha 2-4
4. Jarne Bervoets B Yamaha 3-5
5. Tyla van de Poel B Yamaha 5-3

Eindstand na 10 wedstrijden NK125:
1. Mike Visser NL GasGas 645
2. Sem Taspinar NL Yamaha 616
3. Jorg Schokker NL KTM 552
4. Guus Fredriksen NL KTM 497
5. Sem van Helvoirt NL GasGas 496

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnneMXPics