Published On: 13 oktober 2024

Ondanks dat Sander Agard-Michelsen al zeker was van de NK250-titel ging hij ervoor in Valkenswaard. De Noor wint beide manches en geeft daarmee zijn titel extra glans! Op het Eurocircuit werd Mirco ten Kate tweede voor Rene de Jong die duidelijk zijn draai heeft gevonden in deze klasse. Ten Kate wordt ook tweede in de eindstand voor Roan Tolsma die als rookie knap derde wordt in dit kampioenschap!

1e manche
Met de 2-takt Yamaha neemt Agard-Michelsen de beste start in de eerste manche voor Mick Kennedy, Boyd van der Voorn, Doensen en Dave Kooiker. Doensen weet snel de derde plaats over te nemen van Van der Voorn maar Kennedy biedt meer weerstand. De Zuid-Hollander maakt zijn debuut in deze klasse en hij voelt zich er duidelijk thuis! De eerste aanval van Doensen op de tweede plaats wordt afgeslagen door de Gripmesser Racing-rijder. Een aantal ronden later lukt het de Limburger wel om de tweede plaats over te nemen. Hij gaat zelfs nog op jacht naar de leider en hoewel de voorsprong terug loopt weet Agard-Michelsen te zegevieren voor Doensen. Scott Smulders kende wat problemen in de beginfase maar hij komt knap terug naar de derde plaats met de Triumph. De Jong kan als vierde over de finish komen door Tolsma nog in de slotfase van de vierde plaats te verdringen.

2e manche
Terwijl de zon steeds verder achter de wolken verdwijnt, valt het starthek voor de tweede manche. Zonder Doensen want hij is met een kapotte koppeling uit de sighting lap gekomen en kan niet start! Agard-Michelsen zet de wedstrijd naar zijn hand en wint ook deze tweede manche. Ten Kate, s morgens de snelste in de tijdtraining, komt als tweede over de finish voor De Jong op de Hannamax Motorsport-GasGas. De Brit Shaun Mahony pakt de vierde plaats voor Tolsma die dus ook nu de top vijf compleet maakt.

Uitslagen KNMV Nederlands Kampioenschap 250cc; Valkenswaard, NL:
1e manche

1. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha
2. Gyan Doensen NL KTM
3. Scott Smulders NL Honda
4. Rene de Jong NL GasGas
5. Roan Tolsma NL Husqvarna

2e manche
1. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha
2. Mirco ten Kate NL Honda
3. Rene de Jong NL GasGas
4. Shaun Mahony GB KTM
5. Roan Tolsma NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha 1-1
2. Mirco ten Kate NL Honda 6-2
3. Rene de Jong NL GasGas 4-3
4. Roan Tolsma NL Husqvarna 5-5
5. Dave Kooiker NL GasGas 7-6

Eindstand na 10 wedstrijden NK250:
1. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha 880
2. Mirco ten Kate NL Honda 717
3. Roan Tolsma NL Husqvarna 672
4. Damian Wedage NL KTM 638
5. Robin van Oldeniel NL Husqvarna 637

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnneMXPics