Published On: 13 oktober 2024

Met een tweede en eerste plaats heeft Jeffrey Herlings de finale van de KNMV Dutch MX Nationals gewonnen. De KTM-rijder wist in Valkenswaard te winnen voor Kay de Wolf (1-2) en Jago Geerts (4-3). Micha Boy de Waal werd beide manches vijfde maar de JH MX Service-rijder was al zeker van de titel!


1e manche
Met de JM Honda neemt Brent Van doninck de beste start in de eerste manche voor De Wolf die op de eerste bult al de leiding overneemt. Herlings gaat ook voorbij aan Van doninck die het vervolgens aan de stok krijgt met landgenoot Geerts. In de beginfase maakt Joel van Mechelen de top vijf compleet maar hij ziet Micha Boy de Waal in de derde ronde passeren. De Wolf en Herlings nemen afstand van de Belgen terwijl het publiek ademloos toekijkt naar het duel. Dan neemt De Wolf wat extra voorsprong en de volgende ronde voert Herlings weer te druk op. Het is een mooie strijd om de overwinning welke door de Husqvarna-rijder wordt gepakt. Herlings wordt tweede voor Van doninck, Geerts en De Waal maakt met het startnummer 1 op zijn GasGas de top vijf compleet.

2e manche
Wanneer het starthek voor de laatste keer valt in Valkenswaard neemt Herlings de leiding. De Wolf heeft een mindere start gehad maar hij werkt zich snel naar de tweede plaats. Herlings heeft dan al een beslissende voorsprong gepakt en de KTM-rijder wint de tweede manche en daarmee ook deze wedstrijd. De Wolf wordt tweede voor Geerts en landgenoot Van doninck. Ook nu maakt De Waal de top vijf compleet en hij ‘the best of the rest’ tegenover de MXGP-rijders.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc; Valkenswaard, NL:
1e manche

1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Jeffrey Herlings NL KTM
3. Brent Van doninck B Honda
4. Jago Geerts B Yamaha
5. Micha Boy de Waal NL GasGas

2e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Kay de Wolf NL Husqvarna
3. Jago Geerts B Yamaha
4. Brent Van doninck B Honda
5. Micha Boy de Waal NL GasGas

Dagklassement:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 2-1
2. Kay de Wolf NL Husqvarna 1-2
3. Jago Geerts B Yamaha 4-3
4. Brent Van doninck B Honda 4-3
5. Micha Boy de Waal NL GasGas 5-5

Eindstand na 10 wedstrijden NK500:
1. Micha Boy de Waal NL GasGas 853
2. Freek van der Vlist NL KTM 753
3. Marcel Conijn NL Yamaha 661
4. Boris Blanken NL Fantic 603
5. Nick Leerkes NL TM 585

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnneMXPics