Published On: 16 oktober 2024

Dag 2 in de 6Days. Na een dramatische openingsdag van de achtennegentigste editie van de FIM International Six Days of Enduro (ISDE) in Galicië, Spanje, waarop Italië en Groot-Brittannië de World Trophy-race verlieten, begonnen de deelnemers aan een nat begin van de tweede ochtend die zorgde voor gladde en modderige omstandigheden voor degenen die als eerste arriveerden bij de vroege speciale tests.

Maar toen de ruim vijfhonderdveertig deelnemers ronde één van twee van de Santiago-lus aflegden, bleken de omstandigheden ’s middags droger en voorspelbaarder. Frankrijk blijft leider in Spanje maar de Spanjaarden wippen over de VS en bezetten nu de tweede plek in de tussenstand. Het is bovendien een leuke vaststelling dat ook de Belgen het goed doen. Zij gaan van P7 naar P6.

Dietger Damiaens: “Het was een hele positieve dag met een sterke 2de ronde wat me een 34ste plaats opleverde. Echter door een minuut straftijd aan de pre finish zakte ik terug naar een 51ste plaats. Morgen proberen we terug wat goed te maken!! Samen met de andere Belgische trophy rijders staan we nu 6de.”

De Verenigde Staten blijven aan de leiding in het Women’s World Trophy-klassement, terwijl Zweden standhoudt in de Junior World Trophy in Galicië. Hieronder zie je de highlights van dag 2.

Tekst: Danny Hermans