Published On: 13 april 2012

Na een jaar afwezigheid trekt het KNMV ONK motocross dit weekend weer naar Drenthe. Op zondag 15 april wordt namelijk de vijfde ONK race verreden op ‘De Pottendijk’ in Emmen.

De MSV Motodrome mag zich opmaken om de Nederlandse GP winnaar Jeffrey Herlings (MX2), Joël Roelants (winnaar in Emmen in 2009 en 2010), Glenn Coldenhoff, Jake Nicholls, Petar Petrov, Mike Kras en de onverslijtbare Erik Eggens te ontvangen.

Wie kan Jeffrey Herlings in Emmen stoppen?

Herlings komt als ONK leider aan de start maar wist in Emmen nog nooit te winnen! Zowel in 2009 als 2010 wist Joel Roelants de wedstrijd in Drenthe te winnen. Roelants is in de tussenstand momenteel tweede op 23 punten van de ‘the Bullit’.

Geen Bobby, geen Keeno

In de MX1 zal de stand van zaken vast stevig door elkaar geschud worden. Evgeny  Bobryshev heeft zich geblesseerd moeten afmelden voor Emmen, ook Ken De Dycker zal er niet bij zijn aangezien hij met de KTM gaat testen in Italië. Daarmee ligt de strijd in de MX1 weer helemaal open voor mannen als Herjan Brakke, Yentel Martens, Bas Verhoeven, Manuel Priem, Marvin Van Daele, Stuwey Reynders en Kristof Salaets!

Yentel Martens was vooral in de eerste MX3 race in V’waard erg snel.

De trainingen in Emmen beginnen om 9.00uur en het starthek van het KNMV ONK valt voor de eerste keer omstreeks 12.15uur voor de 85cc-klasse. Daarna volgen de 125cc, MX2 en als de finale de MX1 toppers met diverse grote namen uit het WK. De MX1 jongens rijden twee manches over 30 minuten plus twee ronden! De nieuwe 125cc-klasse rijdt 25 minuten en twee ronden terwijl de 85cc rijders 20 minuten en twee ronden met elkaar de strijd aan gaan. De inkom is €20,00!

Foto’s: mxfotoberry en ronnysfoto