Published On: 18 mei 2012

De vijfde wedstrijd van het WK word dan ook meteen de tweede overzeese Grand Prix op de kalender. Het komende weekend zijn we dan ook te gast in Brazilië, namelijk in het Beto Carrero MX Park in Penha. Hier op dit circuit word dit weekend de Honda Grand Prix of Brazilië gereden. Penha ligt in de staat Santa Catarina onderaan in Brazilië .

MX1 : Kan Clement Desalle eindelijk de GP winst pakken?

Kan de Suzuki-Rockstar rijder Clement Desalle in het verre Brazilië eindelijk de overwinning naar zich toe trekken . Clement pakte al drie keer een mooie podium plaats en kwam vorig weekend zelfs maar een puntje te kort om de zege te pakken in Mexico . Die overwinning ging naar Antonio Cairoli die hier mee zijn 45 Grand Prix zege pakte , Cairoli blijf dan ook WK-leider met 29 punten voorsprong op Clement Desalle . De grootste pechvogels in Mexico was wel Kawasaki-boy Gautier Paulin die problemen kende met de motor voor de start van de tweede en hiermee een nul score pakte . Hier door kunnen we wel eens heel gemotiveerde Paulin aan de start krijgen in Brazilië . Wie ook de goede drive gevonden heeft is de Italiaan David Philippaerts . Prachtig winnaar van de tweede reeks in Mexico na een fel bevochten duel met Desalle en Cairoli . Hij zal dan ook met een goed gevoel afreizen naar Brazilië , waar hij trouwens vorig jaar Cairoli klopte en hier mee de Grand Prix zege pakte .

Dan de overige Belgen nog… Ken De Dijcker viel vorige week nog net naast het podium en staat momenteel vierde in de tussenstand op drie punten van Paulin . Kevin Strijbos is tot nu toe bezig aan een heel regelmatig seizoen en staat mooi op de zevende plaats na vier wedstrijden . Hopelijk kunnen zij zich vooraan mee gaan mengen in de debatten op het prachtige circuit van Beto Carrero…

MX2 : Jeffrey Herlings… of toch Tommy Searle!!?

In de MX2 klasse nam Jeffrey Herlings al drie van de vier Grand Prix’s voor zijn rekening en staat dan ook al met 40 punten voorsprong in de tussenstand van het WK. Hiermee start Jeffrey als groot favoriet in de Honda GP van Brazilië.
Uiteraard zal Herlings wel wat tegenstand mogen verwachten van de Brit Tommy Searle die toch steeds in de top drie zit en in Bulgarije de zege pakte voor Herlings. Tommy liet weten na Mexico dat hij niets anders dan zege wil in Brazilië. Dus dat belooft vuurwerk!

 

Wie zich ook zeker zal mengen in de strijd is Jeremy Van Horebeek. De Jerre staat knap tweede in de tussenstand en pakte in Mexico twee keer de holeshot. De laatste twee GP’s stond Van Horebeek telkens mee op het podium. Dan hebben we nog Joël Roelants die vorige week in Mexico terug heel wat punten pakte en op een voorlopige vier plaats staat in de tussenstand. Hopelijk kan JR terug de aansluiting vinden bij de top drie en zijn zo de naweeën van zijn zware crash in Italië verleden tijd. Verder hebben we nog Jordi Tixier en natuurlijk Christophe Charlier die na zijn voetbreuk toch weer op snelheid begint te komen. Voor Hollandse fans is het ook uitkijken naar Glenn Coldenhoff die na zijn schouderblessure toch wat punten wist te pakken in Mexico en naar zijn teamgenoot van het JM Racing Team Jake Nicholls .

Grand Prix van Brazilië

2011 David Philippaerts (MX1), Jeffrey Herlings (MX2)

2010 Antonio Cairoli (MX1), Ken Roczen (MX2)

2009 Clement Desalle (MX1), Marvin Musquin (MX2)

Foto : Suzuki –Ray Archer / Kawasaki – Sara Gutierrez

Tekst : @Kris…