Published On: 15 juli 2013

Rockstar Energy Suzuki’s Kevin Strijbos kan tevreden terugblikken op de Finse GP. De Wuustwezelnaar veroverde op het zware zandcircuit van Hyvinkää, z’n tweede podiumplaats van het seizoen.

Strijbos werd in de eerste manche vijfde. In de tweede manche pakte hij meteen de holeshot. Onder druk van Cairoli kon de Rockstar Energy Suzuki-rijder deze positie niet behouden. Niettemin zou Strijbos er wel in slagen om de tweede plaats tot aan de finish vast te houden.

Na afloop kon Kevin Strijbos dan ook tevreden:  “Ik begon met een goede start aan de eerste manche. Maar daarna begon ik last te krijgen van opgepompte armen en moest ik het tempo laten zakken. Ik was daar niet echt tevreden mee. Maar in de tweede manche nam ik de kopstart. Tony bleek echter te snel voor mij en reed echt op een heel hoog niveau.  Ik moest alles uit de kast halen om bij hem te blijven maar uiteindelijk kon hij toch een kloof slaan. Daarna reed ik op m’n eentje rond. Makkelijk was dat in ieder geval niet. Maar hoe dan ook ben ik tevreden met m’n tweede GP-podium van het seizoen. Dit bleek dan ook een goed weekend te zijn. Als ik een goede start heb – bij de eerste drie of vijf – kan ik ook vooraan blijven. Maar als je in het midden van het pak start is het erg moeilijk om je een weg naar voren te banen.”

Kevin Strijbos is momenteel  vijfde in de stand van het WK MX1 met 365 punten.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer