Published On: 18 juni 2014

De Fin Mauno Hermunen heeft er een perfect weekend op zitten in Tsjechië. Hij stuurde zijn fabrieks TM motor niet alleen naar een dubbele reeks zege, ook de superpole nam hij voor zijn rekening.

De eerste reeks was eentje om duimen en vingers van af te likken. Bij het begin van de wedstrijd leek het er op dat Hermunen de zege naar zich ging toe trekken op dominante wijze, echter dat was buiten zijn teamgenoot Thomas Chareyre gerekend. De Fransman kon zich los wrikken van het duel voor de tweede plaats en reed richting de leiding. Helaas kwam hij op de streep 3 tienden van een seconde te kort en moest hij zich tevreden stellen met de tweede plaats. Zijn broertje, Adrien Chareyre stuurde zijn Aprilia naar een derde plaats.

In de tweede manche was het een pechrijke wedstrijd voor héél wat toppers. Hierdoor was de spanning ook een beetje uit de wedstrijd. Mauno Hermunen deed wat hij in de eerste reeks van plan was, van in het begin weg rijden en uit de greep blijven van het pak. Dit werd hem net een tikkeltje makkelijker gemaakt door het uitvallen van Adrien Chareyre. Ook Thomas Travniceck, Ivan Lazzarini en Patrick Pals deelde in de klappen. Vooraan was het ondertussen verrassing Christian Ravaglia die de tweede plaats claimde voor Thomas Chareyre.

Hermunen wint de GP voor Thomas Chareyre en de Italiaan Christian Ravaglia. In het algemeen klassement voor het wereldkampioenschap staat Thomas Chareyre aan de leiding met 139 punten, tweede Mauno Hermunen met 133 punten, 3 Adrien Chareyre 107ptn, 4 Ivan Lazzarini 106 ptn, 5 Christian Ravaglia 94ptn.

S1 Videohoogtepunten

In de SM2 klasse was het Milan Sitniansky de dag overwinning nam met een dubbele reekszege voor Toni Klem en Asseri Kingelin, leider in het kampioenschap Devon Vermeulen werd vierde. Ook stond er een Belg aan de start. Jean Maier Van Meerhaeghe neemt 19 punten en een 12e plaats mee naar ons land.
Leider in het kampioenschap blijft Noorderbuur Devon Vermeulen.

Slecht nieuws voor de Laaglandse supermoto fans
Helaas hebben we ook slecht nieuws voor de supermoto fans in België en Nederland. De supermotoGP van Zolder die gepland staat voor het weekend van 19 en 21 juli zal niet door gaan. Dit omwille van problemen met de nodige vergunningen die zo een organisatie met zich mee brengt. Hopelijk laat de organisatie hun hoofd niet hangen en zien wij volgend jaar alsnog een SupermotoGP op de Belgische kalender staan!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven