Published On: 10 augustus 2015

24MX Honda rijder Filip Bengtsson was in goede doen tijdens de 4de ronde van het ONK Motorcross in Markelo. Hoewel Bengtsson zich qua snelheid kon meten met Dean Ferris kende hij helaas ook pech waardoor hij in de manches respectievelijk als 14de en 2de finishte. In de eindstand werd Filip zesde.

De typische, hardere ondergrond en de layout van de Herikerberg maken Markelo tot een klassieker op de Nederlandse kalender. Bengtsson paste zich snel aan de omloop aan en reed zijn CRF450R in de tijdstrainining naar de tweede plaats 0,2 seconden na Ferris. Terwijl op jacht was naar de Australiër kreeg Fillibang met een technisch euvel te maken waardoor de motor stil viel. Omdat hij niet meteen kon starten, verloor hij heel wat posities. Zo moest Bengtsson tevreden zijn met een 14de plaats.

Ook in de tweede reeks was de sympathieke 24MX Honda rijder goed weg. Omdat hij door een klein oponthoud half wedstrijd kostbare tijd verloor moest hij even Kleim Kromhof gaan halen. Uiteindelijk eindigde Bengtsson echter comfortabel tweede na Ferris. In beide reeksen zette Filip telkens de snelste ronde neer. Volgende zaterdag kunnen Belgische fans Fillibang in actie zien in de sterk bezette klassieker op de Keiheuvel in Balen.

Filip Bengtsson: “Het gevoel op de baan en de snelheid waren goed. Als voorbereiding voor de komende GP’s was het dus zeker een goede training. Natuurlijk was het heel erg balen dat ik door een technisch probleem 14de werd in de eerste race maar ook dat hoort bij motorsport. Aan de andere kant bleef ik wel op mijn honger zitten. Het had interessant geweest om te zien hoe het duel met Ferris zou uitdraaien! Maar het was wel leuk om nog eens in het ONK te rijden. Nu kijk ik uit naar het diepe zand van de Keiheuvel in België. Ik heb er nog nooit gereden maar de reputatie van de Keiheuvel als één van de zwaarste circuits ter wereld spreekt voor zich. (lacht) Het is ook de perfecte manier om mijn verjaardag te vieren!”

MX1 reeks 1: 1. Dean Ferris (AUS-Husqvarna), 2. Ceriel Klein Kromhof (NED-KTM); . 3. Jeffrey de Wulf (BEL-Yamaha); 4. William Saris (NED-Kawasaki), 5. Rick Satink (NED-Husqvarna), 6. Marvin Van Daele (BEL-KTM), 7. Lukasz Lonka (POL-Honda); 8. Mike Van Der Straeten (BEL-Husqvarna), 9. Andy Truyts (BEL-KTM), 10. Mike Gijsbertsen (NED-Kawasaki); 14. Filip Bengtsson (SWE-24MX Honda)

MX1 reeks 2: 1. Dean Ferris (AUS-Husqvarna), 2. Filip Bengtsson (SWE-24MX Honda), 3. Ceriel Klein Kromhof (NED-KTM); 4. Marvin Van Daele (BEL-KTM), 5. Jeffrey de Wulf (BEL-Yamaha); 6. Ryan Houghton (GBR-Yamaha); 7. Mike Van Der Straeten (BEL-Husqvarna), 8. William Saris (NED-Kawasaki), 9. Andy Truyts (BEL-KTM), 10. Rick Satink (NED-Husqvarna)

MX1 eindstand, Markelo: 1. Dean Ferris (AUS-Husqvarna) 50 ptn, 2. Ceriel Klein Kromhof (NED-KTM) 42; . 3. Jeffrey de Wulf (BEL-Yamaha) 36; 4. Marvin Van Daele (BEL-KTM) 33, 5. William Saris (NED-Kawasaki) 31, 6. Filip Bengtsson (SWE-24MX Honda) 29, 7. Mike Van Der Straeten (BEL-Husqvarna) 27, 8. Rick Satink (NED-Husqvarna) 27, 9. Andy Truyts (BEL-KTM) 24, 10. Mike Gijsbertsen (NED-Kawasaki) 21;