Published On: 9 maart 2016

Monster Energy Kawasaki rijder Dylan Ferrandis verwacht de komende twee dagen wat de schade aan zijn rechterschouder zal zijn, nadat hij gekwetst geraakte tijdens de Qualifying Race afgelopen weekend voor de Grand Prix van Thailand.

De tweede snelste man na Jeffrey Herlings in Losail-Qatar en schijnbaar de rijder die het dichts bij de snelheid ligt van de huidige leider in de tussenstand van het WK. Maar het schoudergewricht schoot al uit elkaar op de eerste dag van de kennismaking met het nieuwe Suphan Buri circuit. De 22-jarige Ferrandis vloog dan ook onmiddellijk naar Europa om de schade te laten opnemen. “Ik voel me goed,” zei hij. “Er is wat schade maar het is niet echt zo slecht. Ik hoop dan ook zo vlug mogelijk uitsluitsel hier over te krijgen.”

Ferrandis_GP02_SL_05

Maar net nu iets over twee weken tijd is er al de derde wedstrijd in het Nedelandse Valkenswaard op maasmaandag en is de Fransman niet zo optimistisch dat hij in het zand er al zal bij zijn. “Waarschijnlijk zal het nog niet voor Valkenswaard zijn,” zei hij. “Ik wil eerst 100% in orde zijn en dat is het belangrijkste… meer dan het kampioenschap.”

Ferrandis_GP02_SL_07

Ferrandis kan dus uitkijken naar de vierde wedstrijd met de Grand Prix van Argentinië die op 10 april word gehouden om terug in actie te komen, maar door de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar in het MX2 FIM Wereldkampioenschap lijkt het erop dat de titel nooit een uitgemaakte zaak is. Tim Gajser de wereldkampioen van vorig seizoen scoorde dan ook geen punten in totaal vier manches en Max Anstie die derde werd pakte zelfs in zes manches geen punten. De #4 zegt dat zijn ambities uiteindelijk uit de buurt van Grand Prix liggen en hoopt dan ook op het langverwachte zitje in de VS op een Kawasaki zadel voor 2017. “Ik wil einde van het jaar dan ook 100% fysiek in orde en dan de overstap naar de VS maken,” geeft hij toe.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki