Published On: 15 april 2016

Team Suzuki rijder Kevin Strijbos had misschien wel gehoopt op een betere klassering dan een vijfde plaats in de tot nu toe acht verreden reeksen die al gereden zijn in de 2016 MXGP campagne. Vergeleken met zijn problemen van vorig jaar is Strijbos nu wel volledig fit en hongerig voor goeie resultaten te behalen. Zeker omdat hij samen met het fabrieksteam heeft gewerkt om het arm-pomp probleem op te lossen als ook het gebrek aan vertouwen terug te winnen.

mxgp4kevin-strijbos16

Het komende weekend zal de 30-jarige Strijbos in Mexico de enige vertegenwoordiger zijn op de Factory RM-Z450, omdat Ben Townley met de naweeën zit van een virus en even terug naar Nieuw-Zeeland is afgereisd. Het is zeker geen geheim dat Stefan Everts en zijn team de klok rond gewerkt hebben om de 2016 motorfietsen te optimaliseren en af te stellen, zodat de Belgische rijder en zijn teamgenoot ideaal aan de start konden komen om de eerste trofee van dit seizoen binnen te halen voor het Suzuki team waar Everts vorig jaar in oktober de controle van overpakte.

Met vier van de eerste vijf wedstrijden die plaats vinden buiten Europa, betekend dat de teams moeten werken met beperkte middelen door het rondreizend materiaal. Strijbos heeft dan ook al laten weten dat de voorlopige geplande testen pas na de vijfde wedstrijd in Mexico zullen plaatsvinden en misschien toch wel wat het seizoen kan gaan veranderen voor het team dat zijn basis heeft in Lommel.

mxgp4kevin-strijbos22

De teams hebben dan ook maar één weekend vrij na de wedstrijd in het Mexicaanse Leon, voor dat ze alles klaar moeten hebben voor de Grand Prix van Letland in Kegums.

Suzuki kon in 2015 geen enkele Grand Prix-zege vieren ondanks de tien podiumplaatsen die ze wisten wist te verzamelen. Strijbos pakte wel een reekszege in Italië en Desalle deed dat in Argentinië. Sinds 2007 is Kevin Strijbos zelf ook nog steeds opzoek naar een nieuwe Grand Prix zege.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki